3 Forskellige Typer Tørretumblere

Skal du ud og lede efter en ny tørretumbler, så kan det være en god ide, at have et overblik over hvilke tre forskellige typer tørretumblere der findes og hvad fordelene og ulemperne er ved de enkelte typer. Når den del er klarlagt så er det lidt lettere derfra at finde de mærker og modeller som kunne passe til dine behov og din pengepung. Så lad os kort dykke ned i typerne.
Tørretumbler med aftræk

Den mest normale type tumbler er den som har et såkaldt aftræk. Et aftræk er blot et rør som går fra maskinen og ud gennem ydervæggen (gennem en lille rist). Når du tørre tøj så varmer du det op og snurrer det rundt for at få tvunget vandet ud af tøjet. Det vand skal et andet sted hen og ved at det bliver varmet op, så kan man let fjerne det som damp. For at du ikke fylder hele huset med damp, så sender man den gennem røret og direkte ud i det fri.

En af ulemperne ved at have aftræk er, at du bliver nødt til at have den grimme og tykke slange siddende og at du bliver nødt til at have et hul i væggen så du har et sted at sende den varme og fugtige luft hen. Fordelen ved denne type maskine er til gengæld, at den er langt den mest effektive af de tre typer og i mange tilfælde også den billigste.

Opsamling af kondensvand

En anden meget populær tørretumbler er den lidt dyrere kondenstørretumbler som i modsætning til ovenstående ikke har noget aftræk. Den kommer uden det omtalte rør, men har i stedet en indbygget skuffe / beholder hvor det vand som bliver tvunget ud af tøjet bliver opsamlet. Afhængigt af beholderens størrelse kan der være mere eller mindre vand i den. Er det en af de mindre beholdere, så kan man godt skulle rende og tømme den flere gange og specielt hvis du er i gang med at skulle tørre håndklæder.

Men det at skulle tømme beholderne er ikke den eneste ulempe ved en kondens tørretumbler. Et af de endnu mere væsentlige problemer er, at maskinen bare ikke er lige så god til at tørre tøjet. Producenterne vil muligvis mene noget andet, men jeg er ikke overbevist. Dertil kommer at en tørretumbler der fungerer med dette system gerne er en del dyrere end modellerne med aftræk. Om det skyldes at der produceres og sælges færre og at omkostningerne pr. enhed derfor er dyrere skal jeg ikke kunne sige. Den altovervejende fordel er, at du ikke behøver at lave et hul i væggen og derfor er denne model også en af de foretrukne modeller hos folk der bor til leje og hvor et hul i væggen ikke ville være populært.

Kombi vaskemaskine og tørretumbler

Den sidste model er den hvor vaskemaskinen også kan tørre tøjet. Af de maskiner jeg kender til og af det jeg har kunnet læse mig til, så er denne type absolut den ringeste af tørretumblerne. Det smarte er, at du har det hele i kun en enhed, men personligt mener jeg, at man virkelig skal have pladsmangel hvis man vælger en løsning som ikke virker ordentligt. Dertil kommer så også, at denne type er den absolut dyreste af de tre typer.

Jeg håber at ovenstående har kunnet give dig et bedre overblik og de tre typer tørretumblere der er på markedet og hvad du bør vælge ud fra dine ønsker, behov og muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *