AKVAREL – Om AKAVARELMALERI

Introduktion til akvarelmaleri – find inspiration til din nye hobby akvarel maleri: Akvarel er en dejlig måde at udtrykke sig på, og det er ikke så svært at få imponerende resultater. Her på siden finder du inspiration og tips til, hvordan du får gode oplevelser og smukke resultater med akvarel og pensel og papir – akvarel maleri.
Hvis du får hul på akvarelmaleri som hobby, venter der dig mange fornøjelige stunder. Materialerne til akvarelmaleri er så få og lette, at du let kan tage dem med dig – f.eks. på en tur ud i naturen. Akvarelmaleri er et godt alternativ til en god roman på stranden. Her er der ofte rig mulighed for at studere menneskekroppens forskellighed og afprøve de forskellige skyggeeffekter. Desuden er vandet altid lige i nærheden, hvis du skulle løbe tør. Du skal ikke have megen øvelse, før folk flokkes om dig og beundrer dine værker – det er stadig en smule eksotisk at være kunstmaler. Tag også din akvarelblok, dine pensler og dine farver med på ferierejser. På ferier nyder vi at slappe af og søge lidt ind i os selv. Akvarelmaleri hjælper med denne opgave.

Akvarelmaleri - Hvilken akvarel skal vi male?Du opdager mange flere detaljer i f.eks. en bygning eller en udsigt over byens tage, hvis du forsøger at indfange den på din akvarel blok, end hvis du foreviger den med dit digitalkamera. Og når du kommer hjem udgør dine ferieakvareller et langt stærkere minde om ferien end fotografierne. Man forbinder ofte akvarelmalerier med det smukke og stillestående. Men det kan faktisk også lade sig gøre at skabe mere action i udtrykket. Dette gøres lettest ved at lave en serie af billeder, der viser en handling fra flere sider eller i flere tidsstadier. Prøv f.eks. at male en serie på fem malerier, der viser kattens jagt efter musen: Først ser man katten, der sidder anspændt og kigger på den intetanende mus, som spiser løs af en kogle. På det næste billede hænger katten i luften i et perfekt spring, og musen har netop fået øje på den og sluppet koglen. To billeder viser hvordan kattens krop kan vride sig i mens musen hænger i luften. Det sidste billede viser katten, som ligger på en solbeskinnet plet og slikker sig om munden. Det er helt unødvendigt at male blod på billederne i en sådan serie. Den vil faktisk virke langt stærkere uden.


Navnet akvarel kommer naturligvis af ordet aqua, som betyder vand. Derfor vil du ofte kunne finde yderligere viden om akvarelmaleri ved at søge på ordene aquarel eller aquarelle.

Links til vores artikler om akvarel:

Liste med relevante links om akvarel og akvarelmaleri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *