BRUGTE BØGER – Sådan sparer du penge med brugte bøger

Brugte bøger - du kan spare mange penge Med internettets fremkomst har det aldrig været lettere at finde brugte bøger antikvarisk. Hvor man før måtte gennemlæse adskillige bogkataloger fra mange forskellige antikvariater eller bruge mange dage på at gennemlede de fysiske antikvariater efter de attråede bøger, kan man i dag med helt enkelte søgninger finde frem til de brugte bøger, man mangler.


Tak til Skrold Antikvariat

Brugte bøger - Vi fik hjælp til artiklen fra Skrold Internet Antikvariat Vi har fået fornem hjælp til denne guide om brugte bøger hos Skrold Internet Antikvariat. Der er stort udvalg og god betjening, så besøg www.skrold.dk

Brug google til at finde brugte bøger

Man skriver ganske simpelt bogens titel i søgefeltet i anførselstegn: ”bogtitel” så vil man i de fleste tilfælde få søgeresultater fra antikvariater med den brugte bog på lager. Hvis det ikke er tilfældet, hvis bogens titel fx er almindelig forekommende, får man som regel det ønskede resultat ved at tilføje forfatternavnet til søgningen. Hvis dette også fejler er mange antikvariater tilsluttet fælles søgeportaler. Den største som har ca. 100 antikvariater fra Danmark, Norge, Sverige og Finland er ”antikvariat.net”.  En anden søgeportal for brugte bøger, som er godt på vej, med for tiden 22 danske antikvariater er ”bogtorvet.net”. Vil man søge internationalt er der ”used.addall.com” hvor der er over 20.000 boghandlere med brugte bøger tilsluttet fra hele verden.
Nye bøger i antikvariat

Bøger i dag har et meget kort liv i den almindelige boghandel, efter få år har de været på tilbud og er gledet ud af sortimentet. Mange gange kan man være heldig at finde nye bøger, anmeldereksemplarer til halvdelen eller to tredjedel af prisen i løbet af kort tid.

Indbundet eller ikke?

Der har i dag indfundet sig en uheldig tendens til at bruge engelsk til bogbetegnelser også. Mange benævner en indbunden bog ”hard cover” eller endnu værre ”hard back”. Før i tiden havde man den læderindbundne bog, enten halvlæderbind eller endnu finere: hellæderbind. Der var også bøger i kunstlæder; fablea eller pluviusin eller bøger indbundne i fin lærred; shirtingbind, omkring forrige århundredeskifte med kunstnerisk udsmykning og forgyldning.

Bøger der er hæftede benævnes ofte som ”soft cover”. Den eneste engelske betegnelse som jeg syntes er bedre end den danske er ”paperback” det lyder lidt flottere end ”billigbog” der som regel er trykt på dårligere papir, med fræset ryg og limet i omslag. Når du køber brugte bøger, vil du se at prisen i høj grad afhænger af hvordan disse bøger er indbundet. Men husk at fornøjelsen og levetiden ved en velindbundet bog let opvejer den lidt højere pris.

Første udgaver af bøger

Et forhold der ofte har betydning for prisen på en brugt bog, er hvilken udgave af bogen det er. En ”rigtig” første udgave er 1.udg.1 opl. på det originalsproget. Førsteudgaven kendes som regel ved at der ikke står oplysninger i kolofonen om hvilken udgave det er. Kolofonen med oplysninger om forlag og trykkested finder man som regel på bagsiden af titelsiden. Den kan også stå på en af de sidste sider i bogen.

Brugte bøger for billige?

Brugte bøger - Kvaliteten kan variere Desværre er det ikke alle antikvariater der er lige omhyggelige med at give oplysninger om indbinding og udgave på de brugte bøger, og man møder af og til private salgssider på internettet hvor der kun er oplysninger om ”Titel” og ”Forfatternavn” på bøgerne til salg. Der kan man godt blive slemt skuffet hvis den udgave man modtager er en godt læst billigbogsudgave. Mange gamle brugte bøger kan i dag fås til en særdeles billig pris, læderindbundne bøger fås ofte til under hundrede kr. Jeg er endda blevet fortalt at antikvitetshandlere samler læderindbundne bøger i containere og sender til England og USA hvor rigmænd køber dem til dekoration. Det syntes jeg er synd og skam for gode danske læderindbundne bøger.

3 tanker om “BRUGTE BØGER – Sådan sparer du penge med brugte bøger”

  1. Jeg søger en bog. Akutryks helbredende virkninger.
    Akupunktur uden nåle. Af: F.M. Houston
    Forlaget : Borgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *