JAGTREJSER

Hvorfor tage på jagtrejser til udlandet? Danmark byder på mange muligheder for at gå på jagt, men nogle gange søger man som jæger større og anderledes udfordringer. Det nok grunden til at Danmarks jægere er de mest ‘udrejsende’ i verden – når man ser på rejser per jæger.

Man kan i dag komme hvorhen i verden det skulle være og med mulighed for at jage alverdens former for dyr, ligefra impalaer og bøfler i Afrika til bjørne i Canada. Så hvis man vil have nye udfordringer det måske en ide at tage til udlandet og prøve kræfter med de muligheder der er.

En oplevelse for livet når man rejser på jagt

For mange jægere er en jagtrejse til udlandet en oplevelse for livet. Typisk er det ikke kun det vildtmæssige udbytte der spiller ind men også den anderledes kultur og natur man oplever i sin mest intense form. Det er jo netop det der gør jagt så fantastisk, at man får mulighed for at komme helt tæt på dyr, natur og elementer.

Arrangører af jagtrejser

Der findes i dag et stort udvalg af rejsearrangører, Jagtrejser - det er populært at rejse på jagt i Norden der har specialiseret sig helt i jagtrejser. Man bør dog, som med alt andet i livet, ikke være helt ukritisk og se sig godt for når man vælger arrangør og rejse.


For det første er det en god ide at forhøre sig hos flere forskellige rejseselskaber med jagtrejser. Man bør forhøre sig om hvad man kan forvente af vildttæthed, hvad man kan forvente af jagten og hvordan den afholdes samt f.eks. succesrater og trofæstørrelser på disse jagtrejser. Det vil aldrig være noget problem for en seriøs arrangør at give disse oplysninger.


Ellers er det smarteste man kan gøre næsten at snakke med andre jægere og høre deres erfaringer, dette vil ofte give det bedste indblik.

Jagtrejser og ophold i udlandet

På langt de flerste jagtrejser betaler man en aftalt pris for selve arrangementet, der indebærer indkvartering, forplejning, kost og drikkevarer, jagtføring og lokal transport. Det er virkelig vigtigt at man ved om f.eks. den lokale transport er med i prisen, for ellers kan det hurtigt blive en dyr affære.


Mange jagtrejser sælges som pakker, men der er stadig mange der sælges på dagsbasis. Den sidstnævnte giver ofte større mulighed for den rejsende jæger til selv at planlægge sin tur, men man skal være ekstra opmærksom på de eventuelle ekstraomkostninger der måtte være.


For større vildtarter betaler man oftest en trofæafgift på jagtrejsen og måske et ekstra beløb for blot at nedlægge dyret. I pakkerejserne er der ofte inkluderet et antal stykker vildt, mens man på øvrige og egne rejser skal betale særskilt for dem alle. Det er yderst vigtigt at det er fuldstændig klart og på skrift hvad man betaler og hvordan. Når først dyret er nedlagt er der jo ingen vej tilbage.


Mange vælger at bringe trofæer, hvad enten det er skind en opsats eller noget tredje, med hjem til sig. Det er en naturlig og respekteret ting, men man må huske at styr på de gældende regler for trofæimport – gerne inden man vælger en jagtrejse.

Links til vores artikler om jagt:

Liste med relevante links om jagtrejser

Vigtige generelle forbehold: Vi påtager os intet ansvar i forbindelse med din eller andres frivillige anvendelse af viden og informationer, som fremgår af disse sider. Det er helt på eget ansvar.
En tanke om “JAGTREJSER”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *