Købe bolig, hus og lejlighed i Grækenland

Hvis man overvejer at købe bolig i Grækenland, er der mange vigtige overvejelser at tage hensyn til. Om man kalder sit mål en bolig, en feriebolig, et hus, et feriehus, en lejlighed, en ferielejlighed, en ejendom, en villa eller et sommerhus, må man sikre sig, at handelen sker på en fuldstændig forsvarlig måde, så man undgår bagefter at skulle slås med papirarbejdet. Papirerne skal være på plads fra starten, og det kan være en udfordring, når man vil anskaffe sig noget fast ejendom i Grækenland.


Se også vores nye artikel om køb og finansiering af ejendom i Grækenland.


Salg af boliger og grunde i Grækenland

Grækere er generelt betragtet meget anderledes end danskere, når det handler om huse og bolighandel. Mange stoler hverken på banker eller forsikringsselskaber, så når ejendomme som lejligheder og feriehuse går i arv, bliver de ikke solgt. Man beholder i stedet husene uden hensyn til om nogen skal bruge dem her og nu. Derfor er det ikke sjældent, at man skal have 12 forskellige underskrifter på dokumenterne, da alle ejerne (arvingerne) ejer hver deres lille del af et hus. Samtidig er der desværre i Grækenland en faktisk risiko for at man bliver snydt af fx en ejendomsmægler eller af en advokat. Snyd og korruption findes i højere grad i Grækenland end vi kender det i Danmark.

Der er kun en ting at gøre, og det gælder uanset om man ikke taler græsk eller om man taler flydende græsk: Man må have fat i en kompetent græsk boligadvokat, som kan sikre at alt bliver helt i orden første gang.

Priser – er der stadig billige huse og lejligheder at købe i Grækenland?

Prisniveauet for boliger i Grækenland er stadig yderst attraktivt. Man kan selvsagt finde boliger til salg i alle prisklasser, men prisudviklingen er sådan, at grundprisen for materialer og håndværkere gør, at man let stadig kan få sin drømmevilla i bjergene eller ved vandet for en meget billig pris. Tæt på storbyer som Athen og Thessaloniki er priserne højere af den simple grund, at de relativt mange velstillede Grækere gerne vil have et lækkert sommerhus indenfor en kort kørselsafstand. Ønsker man at købe et hus i en idyllisk bjerglandsby, er priserne helt i bund.

Realkredit – Boliglån til køb af græsk hus

Flere danske banker udbyder eller overvejer at udbyde realkredit boliglån til boligkøb i Grækenland. Man må tale med sin bank eller sit realkreditinstitut om mulighederne. Desuden har mange af de danske mæglere også et godt overblik over mulighederne.

Regler for køb af boliger i Grækenland

Danskere kan godt erhverve boliger i Grækenland, men reglerne for boligkøb med og uden bopælspligt skal man altid tjekke med sin boligadvokat.


Også skattereglerne skal man tage hensyn til. Vi linker til Skats hjemmeside nederst. Beskatningsreglerne i Grækenland er lempelige, men komplicerede, så med lav skat følger behovet for assistence fra en revisor eller en advokat. Heldigvis er disse rådgivningsydelser meget billige at købe.

Rådgivning når man vil købe sin græske bolig: Ejendomsmæglere.

Der er efterhånden flere danskere i Danmark og i Grækenland, som fungerer som ejendomsmæglere for køb af huse og lejligheder i Grækenland. Nederst på siden kan man se en liste med nogle af mulighederne.

Hvor i Grækenland skal man købe bolig?

Grækenland er et meget alsidigt land, og man kan købe ferieboliger i Købe bolig i Grækenland - Hvem ville ikke nyde at vågne til sådan en udsigt til en strand i Grækenland?alle afkroge eller lige i det centrale område. Idylliske huse findes inde midt på fastlandet, på øerne i øhavet og ved vandet langs strandene. Mange danskere er specielt forelskede i et områdes natur og kultur, fx Kykladerne, Sporaderne, fastlandet, Pelepones, det helt vestlige eller helt østlige, Chalkidiki (Halkidiki), og de foretrækker at bo der i nærheden. Nogle vælger at bo centralt i Athen eller Thessaloniki mens andre vil ud på øer som Naxos, Paros, Andros, Tinos, Mykenos, Milos, Rhodos, Santorini (Thira), eller på Kreta.


Som nævnt er der så mange muligheder med hensyn til både kultur og natur, når man vil købe et hus i Grækenland, og man må overveje om man vil bo tæt ved havet lige ned til strandkanten (det ægæiske hav eller middelhavet), om man foretrækker en landsby eller en storby, om man vil bo der helårs eller kun om sommeren. Afstande til byer og lufthavne kan også spille ind samt færgeforbindelserne. Temperaturerne og klimaet er også forskellige de forskellige steder i Grækenland.

Hviken type bolig skal man købe i Grækenland?

Som beskrevet, kan det sagtens være en udfordring at købe en ældre ejendom i Grækenland. Man må i hvert fald have en god advokat eller mægler med sig for at være sikker på en problemfri handel.


Derfor vælger mange også at købe en lækker moderne eller klassisk nyopført lejlighed eller et feriehus af bygherren selv, da alt er mere simpelt på den vis og investeringen ikke giver anledning til bekymring.

Liste med relevante links inden for det at købe bolig i Grækenland til Ejendomsmæglere, banker
og vejr i Grækenland,

Boligsider:

Banker og realkredit:

Se også vores nye artikel om køb og finansiering af ejendom i Grækenland.

6 tanker om “Købe bolig, hus og lejlighed i Grækenland”

 1. Hej

  Jeg vil gerne granske lidt i køb af ejendom i syden, i et af de nævnte lande, Grækenland, Italien eller Spanien…

  Jeg har brug for en ældre ejendom, med jord til jorden skal ca være 40.000-50.000 m2, der skal være indlagt vand og el, der skal være brugbart badeværelse, men har ikke de stor krav til standen, det skal med andre ord ikke være en ruin og ej heller et ferie paradis, men en bolig uden stor krav, men plads til heste…

  Der må gerne være en international skole i omegnen, da vi skal bo der fast og har et barn i skole alderen..

  Jeg prøver at finde ud af hvor vi får mest for pengene, og håber i måske kan hjælpe med dette.

  Vi har en drøm om en lille bjergside, med lidt varmere vejr end i lille dk.

  Håber i kan hjælpe lidt;)

  Mvh Linda

 2. hej.
  er det nu man skal slå til hvis man skal købe en grund på stranden i grækenland, eller er det for sent. og hvad med bankerne dernede, kan man stadig opnå lån.

 3. ønsker et lille hus på “landet” en god afstand
  fra turister – det er grækenland.
  klavs ebbehøj

 4. Jeg arbejder med salg af boliger på Naxos i Grækenland og har i løbet af vinteren bygget 9 lejligheder med pool. Der er stadig masser af plads på naxos og gudskelov og tak bliver bygge reglerne strammere og strammere for hvert pr der går, MEN det betyder også at boligerner bliver dyrere!!

 5. jeg har et hus til salg på Rhodos med alt
  på 60kvadret mtr. kan bygges 1sal på pris
  75000 euro ring og høre mere på 50541775
  eller gmaile

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *