MOBILER – en Guide til køb af Mobiler

Værdien af mobiler for folk er meget forskellig fra person til person. Nogle har brug for at have dem på sig hele tiden og aldrig have dem slukkede, selv ikke om natten, mens andre knap nok kan sende en sms. Derfor er det også vigtigt at overveje, hvad det er, man skal bruge dem til, når man skal købe (nye) mobiler. Prisen er jo heller ikke helt lige meget, og abonnementet skal også passe til brugen af mobilen. Så det er faktisk ikke så let at finde den helt rigtige mobil. I det efterfølgende vil jeg forsøge at hjælpe dig med, hvordan du finder netop de mobiler, der passer til dig.Behov og design

Til at starte med skal man gøre sig klart, hvad man har brug for, at mobilen kan. Er det eneste jeg har brug for, at min mobil kan ringe og sende smser? Hvis svaret på dette er ja, gør det det meget simpelt at finde gode og billige mobiler der dækker ens behov. Det kan være en gammel håndværkermobil. Den holder bedre, end de fleste andre, og så er den endda billig.

Men designet på sådan en håndværkermobil er ikke det smarteste. Så hvis det betyder noget for en, bliver det pludselig sværere. Allerede her bliver man nødt til at kigge på forskellige mærker, da designet er vidt forskelligt fra mærke til mærke. Nogle af de mest kendte mærker er Nokia, Sony Ericsson og Samsung. På hjemmesiderne kan man surfe rundt og kigge på de forskellige modeller. Man kan endda nemt og hurtigt sammenligne egenskaberne for forskellige mobiler.

Efter at have kigget på nogle forskellige modeller og måske have udvalgt nogle, man synes om, kan det være en fordel at komme ud i en butik, så man kan have mobilen i hånden. Hvis man sender mange smser, er det vigtigt, at prøve mobiler så man finder en, der ligger godt i hånden og har nogle gode taster. Og behovet for dette er også forskelligt fra person til person. Hvis man har store fingre, er det nødvendigt med store taster, og hvis man har sarte fingre, må man finde en mobil med ”bløde” taster. Så det kommer helt an på, hvem man er.

Abonnementer til mobiler

Men når man så står der i butikken og har valgt, hvilke mobiler man kan finde på at købe, vil det jo være hurtigt bare at købe en, men det er ikke altid det smarteste eller nemmeste for den sags skyld, for der skal også vælges et abonnement, og her er der jo uendeligt mange tilbud.

Man må altså endnu engang gøre sig klart: Hvad vil man i grunden med mobilen? Sender jeg mange smser? Ringer jeg meget? Har jeg behov for at sende billeder til venner, der bor langt væk via mobilen? Eller skal det være billigt for mig at downloade musik? Der er mange, men vigtige spørgsmål.

Telia og Debitel er to gode eksempler på selskaber der tilbyder abonnementer til mobiler næsten uanset hvilket behov man har. På hjemmesiderne kan man læse om de forskellige abonnementer, men hvis det er for uoverskueligt, kan man også kontakte dem. Der vil sidde en person, der kan hjælpe dig. Du skal bare fortælle, hvad du vil bruge din mobiltelefon til, så kommer de med et tilbud, der kan hjælpe dig på vej.

Sørg dog for at få tjekket forskellige abonnementer, for det kan sagtens være, at der er et abonnement, der er billigere og passer bedre til ens behov end det, man har fundet først.
Desuden er der nogle abonnementer, der giver et tilbud, hvor de sælger selve mobilen til 1 kr., men så har et dyrt og bindende abonnement. En del abonnementer har en bindingsperiode på 6 måneder, hvilket vil sige, at du skal betale abonnementet og ikke kan skifte det i de 6 måneder.

Priser på mobiler – skal du vælge de billige eller avancerede mobiler?

Hvis du bare skal have en ny mobil og gerne vil beholde dit abonnement, bliver selve mobilen dyrere. Dette kan være en fordel ved abonnementer på mobiler, hvor det bliver billigere og billigere afhængig af, hvor lang tid man har haft dem. Det kræver dog en del udregninger at finde ud af, hvordan det bliver billigst.

Der er det vigtigt at kigge på bindingsperioden og månedsprisen og derefter finde ud af, om det kan betale sig at beholde det gamle abonnement, eller om det rent faktisk vil blive billigere med et nyt, men hvis det er helt fastlagt, hvilken mobil og abonnement det skal være, er det bare med at finde det sted, hvor de mobiler kan fås billigst. En god hjemmeside til at sammenligne priser på mobiler er www.edbpriser.dk. Her finder man dog kun priser på mobiler uden abonnement. Hvis det ikke er tilstrækkeligt kan man finde en passende hjemmeside på dette link til prisportalen.dk.
Når man har fundet den valgte mobil, dukker der en række forhandlere op. Man skal sørge for at vælge en forhandler med ”e-mærket” ( ), da det er det sikreste. Dermed kommer man ind på den valgte butiks hjemmeside og kan derfra bestille sin helt nye mobil.

Når vi taler om gadgets, vil vi da også gerne lige anbefale dig at se nærmere på et par hjemmesider hvor det er gratis at oprette annoncer om høretelefoner, pc-skærme, bærbare og tråløse telefoner! 🙂

14 tanker om “MOBILER – en Guide til køb af Mobiler”

 1. Jeg kunne godt tænke mig en ny mobil.. men det er lidt vanskeligt fordi jeg vil rigtig gerne have en touch,et godt kamera, masser plads til musik og billeder, der behøver ikke men må gerne være spil på, alarm osv. Vil du ikke hjælpe mig og komme med nogle forslag?

 2. Lige nu er der to standarder indenfor touch-telefoner, der har betydning.

  Den ene er Apples Iphone, som æbleelskere ikke kan undvære.

  Den anden standard er Android-styresystemet, som – ja undskyld – styrer for vildt.

  Der kommer adskillige Android-telefoner hver måned, og hvis jeg nævner nogen nu, vil du grine af dette indlæg om 14 dage.

  Jeg er selv bidt af HTC og skulle jeg skifte min Touch Diamond nu, ville det blive til enten en HTC Legend eller en HTC Desire. Desire er lidt stærkere på specifikationerne og Legend er meget lækrere designet.

  Men gå efter en Android mobil, Ida, så får du alle de ting, du ønsker dig.

  Sony Ericson får de bedste anmeldelser på cameraet, men drøm ikke om at få et fedt kamera i en mobiltelefon. Et fedt kamera kræver et objektiv, der lukker meget lys ind – og det gider du ikke have på din mobil.

  Mobiltelefon-cameraet er kun beregnet til hurtige snapshots. Det gælder – mens jeg skriver dette – for alle producenter.

  God mobil-telefon-jagt.

  And:
  Take care. It’s a jungle out there.

  het

 3. Modsat Ida ovenfor har jeg et helt andet behov. Jeg er helt ligeglad med kamera og musik. Mobilen er helt klar en back-up til fastnettelefonen og er kun “livline” uden for hjemmet – specielt på ferien. Jeg har i øjeblikket en Nokia 6300 og den udfylder mit behov – bortset fra at jeg nu rigtigt gerne vil kunne bruge GPS via mobilen. En lang batterilevetid er en god ting, og med GPS på mobilen bliver det vel ikke mindre aktuelt?
  Jeg vil godt bruge et par tusinde eller lidt mere, men det betyder vel også noget hvad “driften” (inklusive GPS) koster?

 4. @ Manfred
  Det bliver svært at finde en GPS-telefon uden alt det andet.
  Hvis jeg stod i din situation, ville jeg nok vælge en ultrabillig mobiltelefon i den ene lomme og en fed GPS, som egner sig til dine formål i den anden.
  GPS’en i de telefoner, jeg har haft har slidt temmelig hårdt på strømmen, og de kræver plugins eller apps for at virke tilfredsstillende til mine formål.
  Hvis du skal bruge GPS’en til at finde vej med i bil, vil jeg nok anbefale dig at finde en brugt HTC P8000. Den kom oprindeligt med TomTom, og det fungerede bare rigtig godt.
  Min egen led desværre druknedøden, da jeg havde den med i kajakken.

  het.

 5. Jeg kan også kun anbefale at købe især de dyrere mobiltelefoner med abonnement, da mindsteprisen i bindingsperioden ofte ligger på samme niveau som prisen på en ny mobil uden abonnement og man får derfor en masse gratis taletid oven i hatten.

 6. Hej.
  Jeg kunne godt tænke mig en mobil som jeg skal kunne høre musik på og samtidig bruge til at tjekke min motion. hvor hurtigt løber jeg, hvor meget forbrænder jeg, hvor løber jeg etc. er det ikke muligt at finde en mobil der kan klare disse ting? helst ikke en dyr en.
  Helene

 7. Hej.

  Jeg har virkelig svært ved at finde den rigtige mobil og ville se om jeg kunne få hjælp herfra.

  Jeg er mest tryg ved Sony Ericssons produkter, da jeg ved hvad jeg har med at gøre og har god erfaring med dem. Jeg er ikke en person der bruger min mobil til at gå på nettet, da jeg for det meste alligevel sidder ved en computer.
  Det jeg søger i en ny mobil er at den skal have god lyd for jeg bruger den som mp3 afspiller. Så vil jeg gerne have en der kan tage nogle okay billeder. Det ville være lækkert med noget nyt og sjovt, da jeg gerne vil lære at bruge noget af det nye, men det der vægter højest er prisen. Jeg er studerende, så jeg har ikke råd til at bruge flere tusind på en telefon, men syntes at jeg er ved at være outdated med den mobil jeg har nu.
  Håber der er en der kan hjælpe mig.

  Sarah

 8. Min mening har altid været at det ikke kan betale sig på nogen måde at købe en mobil uden abonnement. Med abonnement er der som regel taletid og sms evt data inkluderet. hvilket er udover prisen, hvis man køber uden abonnement.

 9. Hej!

  Spændende diskussion om mobiler! Jeg er selv vild med Apple, men synes også Android er spændende, så både iPhone og Samsung er mine favoritter, selvom jeg nok ikke får udnyttet dem helt :-). Jeg kan i øvrigt anbefale http://opiido.dk hvis man har brug for hjælp til valg af mobil og abonnement.

 10. Jeg skal bruge en ny mobiltelefon/smartphone. Selvfølgelig skal den kunne telefonere og sms’e. Den skal kunne bruges i Brasilien og den skal have mulighed for at vise et kort, som kan vise hvor jeg er – altså en GPS funktion med en slags kraks kort. Og så skal den kunne fungere som mp3 spiller.
  Hvad skal man give for det og hvilke modeller er gode til det.

 11. Hej jeg er også én af dem, der står for at skulle købe ny mobilt telefon. Tidligere modeller, altså telefoner, har været Samsung, Sony Ericsson (før android/iphone/windows mulighederne), pt. LG e400 (smartphone (android)). Det har været både med og uden klap ‘for øjet, slide og nu touch. Så modellen er ikke det afgørende. Jo jeg vil ikke have windows-baseret styresystem. I det hele taget så få restriktioner som muligt.

  Jeg går lidt op i designet – ikke hvad der er hipt – men efter egne smag. Som er stringente og skarpe former. Jeg har fået at vide, at iphonen skulle være nemmere at betjene end en smartphone? Jeg har dog ingen problemer med min nuværende. Til gengæld bruger jeg faktisk ikke min smartphone optimalt. Idet jeg faktisk netop kun bruger den som telefon + lidt ekstra med billeder, gps, af og til på nettet og email.

  Så måske er det dumt at købe en smartphone igen? Det jeg gerne ville opgradere er forbedring af bluetooth specifikt til ledningsfri samtale, overførsel til pc, og nogle andre ting ift. til at vedhæfte filer, hastighed selvfølgelig – men 4g findes jo i praksis kun i større byer.

  Har du nogle gode forslag?

  vh. Anette Andersen

 12. Hej Aanette

  Når du går op i design efter din egen smag, er det ufatteligt vanskeligt at rådgive dig. Mange ville umiddelbart pege på iPhone 6, men det lille æble er jo ikke vigtigt for dig, og hvis prisen har noget at sige, finder du billigere løsninger hos andre producenter.
  Nogle Android-telefoner kan ikke lægge apps på den eksterne hukommelse, så sørg for at købe en model med rigelig intern hukommelse.
  Hvis du derudover køber en model fra i år har du størst chance for at kunne køre de apps, som du får lyst til.

  Du skriver, at du ikke bruger din smartphone optimalt. Det gør du. Du bruger den til præcis de ting, der interesserer dig, og det vigtige i en smartphone er nemlig, at den er individuelt tilpasset præcis dine behov.

  Hvis du har oplevet problemer med bluetooth i din nuværende telefon, bør du få lov til at afprøve bluetooth sammen med dit udstyr, på den model du påtænker at købe. Hvis dit trådløse headset er gammelt, skal det måske skiftes ud. Støjreduktion og lydkvalitet er forbedret væsentligt gennem årene. Jeg har selv for nylig skiftet mit hammerdyre Jabra headset ud med Fonas billigste og fået en klart forbedret kvalitet – så måske er det ikke telefonen, men dit bluetooth-udstyr, der er problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *