SOLBESKYTTELSE – SOLCREME som Naturkosmetik

Opskrift på ufarlig og allergivenlig solbeskyttelse: Du kan sørge for, at du og din familie bliver beskyttet effektivt mod solen uden parfume, konserveringsmidler eller mistænkelig kemi. Og det er oven i købet let.
Til solcreme skal du bruge:

100 ml. Tiosol (f.eks. fra Urtegården)

500 ml. mandelolie eller anden olie efter eget valg

Fremgangsmåde: Hjemmelavet solbeskyttelse

Du skal først bestemme, hvor effektivt din solbeskyttelse skal være. Hvis der er tale om babyer/børn/sart hud skal det være mindst faktor 20.


For at lave en solcreme faktor 20 tager du


1/3 Tiosol (f.eks. 33 ml.) og


2/3 mandelolie (f.eks. 66 ml.)


Disse rystes sammen, og så er du færdig.


Hen på sommeren er det måske ikke nødvendigt med så højt et tal for faktor, hvis du har en hud, der bliver pænt brun uden at blive skoldet. Så laver du bare en tyndere opløsning. F.eks. faktor 12: 15 ml. Tiosol og resten, altså 85 ml. olie.

Praktisk på rejse:

Fyld en flaske hjemmefra med halvt Tiosol og halvt mandelolie. Brug dette den 1. dag. Fyld så op med mandelolie på dag 2. Så har du ca. faktor 20. Brug denne resten af ferien eller så længe, du synes. Og stræk den med ekstra mandelolie i slutningen af ferien.


Da denne solcreme er baseret på oliebaserede produkter, er den delvist vandskyende, så man begynder altså ikke helt forfra efter en kort badetur.

Om Tiosol:

Tiosol er et mikroniseret mineral, som er helt ufarligt, titandioxyd, oprørt i kokosolie. Mikroniseret vil sige, at titandioxyden er pulveriseret i meget små partikler. Tiosol er en fysisk solblogger. Den blokerer altså fysisk, så solens stråler ikke når huden, ligesom hvis man havde tøj på. De fleste solprodukter på markedet er kemisk solbeskyttelse alene eller en blanding af fysisk og kemisk solbeskyttelse, det vil sige, at de ikke bare fysisk blokerer mod solstrålerne men indgår i en kemisk forbindelse som gør, at huden ikke bliver så modtagelig for solens skadelige stråler.

Solcreme især til børnene:

Solbeskyttelse med solcreme skal også til om sommeren!Der er så mange kemiske påvirkninger i vores hverdag. Og det er så afgørende, at børnene bliver beskyttet mod solen, så de ikke bliver solbrændte og får hudskader. Hvis du selv laver din solbeskyttelse ved du, at dit barn ikke får nogen uønsket kemi med mulig allergisk reaktion til følge, herunder overflødige parfumestoffer, konserveringsmidler og farvestoffer.


Rigtig god sommer.

Links til vores artikler om naturkosmetik:

Liste med relevante links

Vigtige generelle forbehold: Vi påtager os intet ansvar i forbindelse med din eller andres fremstilling og brug af råd og opskrifter hér fra siderne. Alt er på eget ansvar, og hvis du er i tvivl om sikkerhed eller virkninger, opfordrer vi dig til at rådføre dig med de rette autoriteter på området inden du helt på eget ansvar eventuelt forsøger dig med opskrifter, anvendelse mm.
5 tanker om “SOLBESKYTTELSE – SOLCREME som Naturkosmetik”

 1. Tak for rosen! 🙂 held og lykke med det og skriv bare hér igen, hvis du har spørgsmål til opskriften på solcreme!

 2. Jeg skal prøve solcreme, men vil lige spørge, om der er begrænset holdbarhed. Jeg har ladet mig fortælle, at den solcreme, man køber i butikkerne, forholdsvis hurtigt mister effekten.

  Spændende sider.

  Hilsen
  Lene

 3. Hej jeg tænkte på hvis jeg bruger det som sol beskyttelse er jeg så beskyttet mod de farlige solstråler på den måde at min krop ikke får den nødvendige D vitamin?
  Er det produkt man blander med mandelolien naturlig? Altså et meniral?
  Synes det vigtigt at man stadig kan få D-Vitamin naturens vej istedet for at blokke som andre solfaktor creme gør!
  Hilsen M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *