SOLBRILLER – En guide til valg af Solbriller

solbriller Solbriller som moderigtigt tilbehør. Solbriller som værn mod blændende og skadelige stråler. Solbriller med og uden styrke. Grundene til brug af solbriller er mange – og ofte flere på én og samme tid. Til alt held er udbuddet af solbriller stort, og gør du brug af denne guide, er valget af solbriller slet ikke være så svært.

Hvorfor bruge solbriller?

Lad os tage de helbredsmæssige begrundelser først. Solbriller beskytter øjet mod solens skadelige uv-stråler og hindrer irritation nu og her. På sigt beskytter solbriller også mod grå stær og kræft i øjet.

Bruger du solbriller, har du heller ikke samme tendens til at knibe øjnene sammen, og så er vi ovre i den kosmetiske afdeling. Denne missen med øjnene fremskynder nemlig dannelsen af rynker, ligesom den gør dig mere usikker i trafikken. Ikke så sjældent fortæller uheldstrafikanter, at de blev blændet af solen.

Og sidst men ikke mindst. Solbriller er ikke bare et nyttigt værn mod solen. De kan også være ret så smarte og være med til at understrege netop din personlighed.Hvilke solbriller skal jeg vælge?

Solbriller findes i et hav af varianter og lige så mange prisklasser. Er målet udelukkende at beskytte øjet mod solens skadelige stråler, behøver du ikke ofre en formue. Blot skal du sikre dig, at glassene er uv-godkendte, men det er også tilfældet for langt de fleste solbriller. Også de der er til salg på tankstationer og i supermarkeder. Går du efter højest mulige beskyttelse, skal du vælge tætsiddende solbriller med sidebeskyttelse og øjenbeskyttelsesfaktor, EPF.

Hvad angår pasform, skal du være opmærksom på, at solbriller uden næseclips ikke kan rettes til på samme vis som solbriller med næseclips. Solbriller uden næseclips kan kun reguleres en smule i stellets stænger og bør derfor som udgangspunkt ”sidde godt”.

Solbrille som moderigtigt tilbehør

Skal dine solbriller være hotte, dikterer solbrillemoden anno 2008 stadig 70’er stil. Dvs. store solbriller, der viser, ”at man tør”. Solbrillerne skal helst være mørke og rustikke og gerne med ”lir” i form af eksempelvis similisten. Selve glassene skal ligeledes være mørke, enten i én tone eller med mørke brune/sorte nuancer af skygge.

Solbriller med styrke

Går du til fagmanden, er det muligt at få styrke i langt de fleste solbriller. Mest almindeligt er grågrønne glas, som er forholdsvis farveneutrale, men afhængig af smag og behag kan du også vælge solbriller med mere utraditionelle glas i farver som eksempelvis rosa, gul og lyseblå.

Har du allerede briller, og foretrækker du også at gøre brug af dem, når solen skinner, kan du købe en såkaldt clip-on. Clip-on er solbrilleglas, der sættes fast uden på det almindelige brilleglas, og vupti er dine hverdagsbriller blevet til solbriller. Clip-on fås både med og uden vippebeslag. Så kan du selv bestemme, om du vil tage din clips-on helt af eller bare vippe den op, når behovet for solbriller ikke længere er til stede.

Hvis du vil vide mere om valg af solbriller

Tvivler du på, om solbriller – og i så fald hvilke – er noget for dig, kan du søge yderligere råd og vejledning ved hjælp af nedenstående links:

www.cancer.dk

www.dagenssundhed.dk

www.synspunkt.com

www.synoptik.dk

6 tanker om “SOLBRILLER – En guide til valg af Solbriller”

 1. Hej Nicolai
  Tak for det fine link.
  Vi vil meget gerne have flere links til steder, hvor man kan købe fede solbriller.
  Vi er jo godt i gang med solbrille-sæsonen, så lad os nyde solen bag mørke glas :-).

  het

 2. Hej Tina

  Tak for dine links.
  Kunne du skrive lidt om, hvorfor netop disse sider er fede solbrille-sider?
  Har du selv købt solbriller på de sider – eller er har de bare de helt rigtige sommerpriser?

  het

 3. Ja har i år handlet begge steder og synes det er nogle af de bedste!
  Customfit fordi de er MEGET billige og levere rigtig hurtigt. Ventede 2 dage på mine solbriller og det er selvom de sender fra udlandet.

  Otticanet fordi de bare har alt og levere rimlig hurtigt. Ventede 8 dage og så havde jeg mine nye Rayban og det er sendt fra Italien og hertil.

 4. Jeg må sige at jeg er dybt imponeret over siden http://www.customfit.eu (skal det der http:// med? Nu skriver jeg det, fordi de andre også gør).
  Jeg er lige kommet hjem fra ferie, og selvom jeg først bestilte onsdagen inden min ferie, efter opfordring fra en kollega om siden, så var de fremme dagen efter torsdag, og jeg havde dem på om lørdagen, da vi var på flyveren. Jeg var dybt imponeret, da jeg de andre gange, på andre webshops, har ventet mellem 2-13 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *