Undgå Tyveri Af Persondata Med En Anti Spyware Scanner

Hvis du følger med i de danske og udenlandske medier, så har du måske lagt mærke til, at der indimellem er artikler omkring folk der har fået stjålet personlige informationer, kreditkort numre og koder eller har haft indbrud i deres netbank.

Grundene til disse ting kan blandt andet skyldes at der har været spyware på deres computere uden de har opdaget det og det er derfor ekstremt vigtigt at du selv sørger for at teste din PC så det ikke pludselig er dig der er på forsiden af Ekstra Bladet som offer for cyber kriminalitet.
Spyware er generelt set et lille stykke software som er designet til at sende informationer tilbage til producenten af softwaren. Man kan næsten høre på navnet at der er tale om software der spionerer. I mange tilfælde er spionagen ganske uskadelig og er ment som en måde hvorpå producenten kan finde ud af hvordan du gør brug af deres produkt så de kan forbedre det i fremtidige versioner. Normalt accepterer du såkaldte ”terms and conditions” når du installerer et stykke software og i disse retningslinier står der gerne at denne informationsudveksling vil finde sted. Så hvis du blot har trykket ”OK” så har du allerede accepteret det.

Når det så er sagt, så findes der også den onde type spyware som ikke kun udveksler uskadelige informationer men som også kan finde på at sende private informationer så som kodeord eller når du indtaster dine kreditkort informationer når du handler online. Hvis du har denne type spyware på din computer så risikerer du altså at der sidder personer et sted ude i verden som kan begynde at handle ind på din regning. Det er ikke en rar tanke vel?

Fjernspyware.dk hjælper dig finde en god anti spyware løsning så du kan føle dig tryg

Mikael fra FjernSpyware.dk har hjulpet med viden om spyware til denne artikel. FjernSpyware er en hjemmeside som specialiserer sig i løsninger til at finde, fjerne og beskytte mod spyware, adware og malware programmer.

Forholdsregler mod spyware

Heldigvis er der nogle forskellige tiltag du kan tage som vil sikre dig eller i det mindste minimere din risiko for at blive inficeret med spyware.

Mange mennesker tror at deres anti virus program holder dem sikret mod alverdens ondskab, men det er langt fra tilfældet. Enkelte af de bedre betalings anti virus programmer kan scanne efter spyware på computeren, men mange kan ikke. En virus og spyware er ikke det samme og med mindre du har et af de gode anti virus programmer, så har du også brug for at anskaffe din en anti spyware scanner.

Jeg vil varmt anbefale at du investerer 100-200 kr. i et ordentligt program så du er sikret effektivt. At vælge en halv løsning for at spare 50 kr. kan hurtigt vise sig at blive en dyr affære hvis du får stjålet dine dankort informationer.

De gode anti spyware programmer vil ikke kun kunne scanne din computer i alle hjørner og kroge og lokalisere trusler der måtte være godt gemt, men de kan også effektivt slettet disse filer. Men de to parametre som gør at du skal vælge et af de gode programmer er:

Proaktiv beskyttelse

Det er en ting at få neutraliseret en trussel som har inficeret din computer, men det er mindst lige så vigtigt at du er beskyttet mod nye trusler der kan komme udefra. På samme måde som et effektivt anti virus program, så kan en god anti spyware scanner opfange og blokere for spyware inden det overhovedet bliver installeret på din PC. Når du downloader software, spil, musik eller film, så scanner programmet filerne og sikre at der ikke følger ubehageligheder med i købet.

Kontinuerlig opdatering

På samme måde som at der hele tiden bliver ”opfundet” nye vira der kan smitte din PC, så bliver der også hele tiden udviklet nye og smartere stykker spyware. Derfor er det meget vigtigt at det program du bruger til at beskytte dig også løbende bliver opdateret så det altid er klar til at tage imod de nye trusler der hele tiden opstår. Uden en sådan opdaterings feature, så vil du meget hurtigt være tilbage hvor du startede… bortset fra at du vil så TRO at du er ordentligt sikre uden egentligt at være det.

Vælg dit anti spyware program med omhu og lad for din egen skyld være med at gå på kompromis for at spare en halvtredser. Det er ikke besparelsen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *