3 typer maling til din facade

26 February 2022 Steffen Pedersen

editorial

Man kan få mange forskellige malinger til sin facade på huset, men hvilken skal man vælge? det kan være svært at vurdere hvad der er det helt rigtige for en. De forskellige typer malinger har også forskellige egenskaber, derfor kan det variere meget i forhold til hvilken væg man har og meget mere. Hvis du ikke er så erfaren omkring området, så kan du læse med her for at få mere af vide.

malerkanonen

Silikatmaling

Silikatmaling bliver ofte brugt i stedet for kalkning, da den giver en meget helmat, levende og lysende diffusionsåben overflade. Bindemidlet er silikat opløst i vand og malingen kan derfor kun blive brugt på ubehandlede mineralske overflader. Det kan være for eksempel tidligere malet overflader, vandskuret mur, puds, beton og eternit, som malingen har en kemisk forbindelse med

Silikonemaling

Silikone maling består af en silikone harpiks som bindemiddel, der er opløses i vand. Den minder meget om silikatmaling, med sin levende overflade, men denne typer maling er mere vand og smudsafvisende. Den tidligere maling må dog ikke smitte for meget af, denne type maling kan benyttes i på blanke mure, malingen kan man få i hvide og dæmpede farver.

Cementpulvermaling

Denne malings type kan købes som cementholdigt pulver, som røres om med vand lige inden der bliver malet på. Det er meget nemt at påføre og kan nemt benyttes på fugtige mure. Man skal faktisk vande muren inden man påføre malingen. Cementpulvermaling er vandafvisende, men også diffusionsåben. Det egner sig bedst til mineralske underlag såsom beton, pudsede og vandskurede mure.

Denne type maling har mange muligheder for forskellige farver, den er vaskbar, pudsbar, den kan dog let modtage snavs

Kontakt en maler

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal påføre malingen, kan du kontakte en maler til at vejlede og hjælpe med at male din væg.

More articles