Dokumenter du skal kende ved boligkøb

11 januar 2021 Maya Hindsberg

Det er en spændende proces at skulle købe ny bolig, men derfor er der også ret mange ting, man skal have styr på. Der kan en billig boligadvokat være god at have med på råd. De kan nemlig hjælpe med at sørge for, at din handel går så godt som muligt. Der er nemlig en god del dokumenter, som man skal gennemgå for at sikre, at boligkøbet er det bedste, det kan være. Det er nemlig nemt at blive forelsket i en bolig, og derfor ikke tænke helt klart, hvilket er en anden ting, en boligadvokat kan hjælpe med.

Hvad er et skøde?

Skødet er det dokument, som bekræfter, at det er dig, som ejer dit hus. Der er en række fastsatte krav, som skødet bliver udarbejdet efter, og det er vigtigt, at det formuleres juridisk korrekt og tinglyses i tingbogen, så det er gyldigt. Derfor er en boligadvokat en god hjælp. 

Til forskel fra købsaftalen, vil et skøde ikke indeholde individuelle aftaler imellem dig og sælgeren, men kun faktuelle data om handlen. F.eks. de involverede parters navne, adresse, overtagelsesdato osv. Du kan håndtere al formalia selv, hvis du gerne vil det, men det anbefales at bruge en boligadvokat, da det i det store billede ikke er mange penge, du vil bruge på en advokat.

Købsaftalen – hvad er det?

Købsaftalen er en af de vigtigste dokumenter, hvis ikke det vigtigste dokument, når du køber bolig. Det er aftalen imellem dig og sælger. Købsaftalen er bindende og omfattet af aftaleloven, så det øjeblik, begge har skrevet under, er det pludselig dyrt at bryde kontrakten. Der er en række oplysninger, som skal være tilgængelige i købsaftalen, så begge parter ved, hvad handlen faktisk indebærer. Det er f.eks. navn på køber og sælger, ejendommens adresse, matrikelnummer, boligens pris og størrelse, overtagelsesdag og individuelle vilkår for handlen.

Flere Nyheder