En låsesmed vil nok overraske dig

05 May 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange professioner, hvor vi har en opfattelse af, hvordan vedkommende skal se ud, og det har jo noget med uniformen at gøre.

Nogle mennesker kan lide uniformer, mens andre ikke kan; og det kan ligefrem for nogle være en frynsegode, fordi de føler, de får en vis autoritet ved at bære en uniform, så de går i en bestemt retning med branche.

Nogle gange er det jo for, at man skal kunne skelne mellem kunder og ansatte, så besøgende lige ved, hvem de skal henvende sig til, hvis de har nogle spørgsmål.

Andre gange handler det om en arbejdsuniform, som der passer til det arbejde, man har med at gøre.

Igen er der andre steder, hvor man har et krav om, hvordan folk skal gå klædt på arbejde, hvor der så er ledige muligheder inde for disse rammer.

låsesmed

Og så er der sådan noget som en låsesmed. Hvordan ser sådan en ud for dit vedkommende?

En låsesmed kan fremtræde på forskellige måder

Du er måske lige faldet over hjemmesiden Askerls.no og overvejer i den forbindelse, hvordan sådan en låsesmed ser ud.

Det er jo ikke alle sammen af os, der kommer i kontakt med sådan en, men forestiller sig som regel en midaldrende mand med seler eller i en kedeldragt, hvor han har noget fedtet hår og en cigaret i mundvigen, for det er som regel sådan, han bliver repræsenteret – og så skal han gerne være lidt fedladen.

Derfor kan det overraske en, hvis man bliver mødt af en nydelig og velklædt ung mand, der også er ret så velsoigneret.

Man skal tænke på, at alle disse professioner udvikler sig med tiden, men for den brede befolkning er det svært at udviste den opfattelse, der er af den karikatur med en given profession, for den slags tager tid.

More articles