Få bedre mental sundhed i din livsstil

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Få bedre mental sundhed i din livsstil

Måske dyrker du allerede nu en livsstil med masser af fysisk sundhed. Det kan være at du dyrker fitness, løber, svømmer eller er aktiv inden for andre sportsgrene til hverdag. Det kan også være at du går højt op i din kost, cykler til arbejde, og tager trappen i stedet for elevatoren eller rulletrappen, når det er muligt.

Dette er også yderst fornuftigt. Det er vigtigt at holde kroppen i form, især hvis man i det daglige har et stillesiddende arbejde på et kontor. Det er også vigtigt at passe på sig selv, og dette gøres bedst gennem sund kost og motion. I hvert fald når det gælder kroppen. Men har du husket af få sindet og sjælen med på denne sundhedsrejse?

Du kan få hjælp til stress håndtering hos en psykoterapeut eller en autoriseret psykolog

Det er nemlig ikke kun kroppen, som skal passes og plejes førend du er sund og rask hele vejen igennem. Det gamle mundheld siger ”en sund sjæl i et sundt legeme”, og beskriver altså mennesket som en helhed, som består af både krop og sind. Du bør altså også sørge for at du har det godt rent mentalt, og ikke blot fysisk.

Derfor er det en god idé med jævne mellemrum at lave et mentalt og psykisk sundhedstjek for at finde ud af, om du egentlig har det godt rent sjæleligt. Går du og bakser med en sorg, som ikke vil give slip, eller oplever du stress i hverdagen, bør du tage det meget alvorligt – og ikke bare drukne følelserne i arbejde og træning. Du kan med fordel opsøge en dygtig behandler så som en psykoterapeut eller en psykolog, som gennem samtale terapi kan hjælpe dig med at bearbejde din eksistentielle krise og dine eventuelle traumer.

Du kan læse mere om psykolog behandlinger og psykoterapi mod sorg og stress på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

Flere Nyheder