Fjernelse af visdomstænder gør lidt ondt og kan gøres på flere måder

05 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er aldrig sjovt at skulle have fjernet ens visdomstænder, men det kommer til at blive endnu mindre sjovt, hvis man ikke får gjort noget ved de bestemte bisser i længden.

Nogle gange kan man dog vente på at få dem elle den fjernet, men man skal heller ikke udskyde det uendeligt, for så kan det kommer til at gøre virkelig ondt – på pengepungen og i munden.

Man får jo lidt tilskud af Staten til den tandlægeregning, og nogle mennesker er mere eller mindre forsikrede på den ene eller anden måde, så de kan få ordnet deres tænder, om det er kosmetisk eller via uheld.

Men de fleste ville ønske, den betaling faldt over skatten, men det kommer måske på tale i fremtiden.

Indtil da er det en regning, som det er værd at betale, for de visdomstænder har ikke godt af at blive der.

Få hevet de bisser ud om nødvendigt

Som lille faldt ens mælketænder ud af sig selv, men hvorfor skal man så have nogle visdomstænder, der nogle gange kommer helt frem til overfladen, mens andre bliver tilbage og gemmer sig i tandkødet?

Det kan en ekspert nok forklare nærmere.

Men vi andre stiller i hvert fald det spørgsmål, når det begynder at gøre ondt, som visdomstænderne begynder at kigge frem, og det medfører smerte.

Så skal man i hvert fald nok have dem hevet ud, og det kan ens tandlæge måske klare.

Er vedkommende ikke udstyret til den slags, så kan en kæbekirurg måske kigge nærmere på dem, og der skal måske tages nogle nye røntgenbilleder – men du kommer stadig til at betale selv.

Dog vil vi kraftig anbefale, at du ikke sparer bedøvelsen væk, for selvom man måske føler sig som en hårdfør person, så kan det virkelig komme til at gøre ondt med at få fjernet de tænder.

Få det dog gjort uanset hvad.

Flere Nyheder