Her er tre retter fra du var barn, der stadig holder

01 April 2022 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Mange retter har du måske ikke skænket en tanke, siden du flyttede hjemmefra. Men når du så selv får børn, begynder du at huske tilbage på nogle af de gamle retter, du fik dengang. Heldigvis holder mange af dem stadigvæk, blandt andet fordi børn stadig elsker dem. Dermed kan du altså genopdage smagen fra din barndom, samtidig med at du tilbereder noget mad, som dine børn kan lide. 

Her kommer vi ind på tre af den type retter. Vi er blevet inspireret af dk-kogebogen.dk til artiklen. Det er en stor onlinekogebog, hvor du kan finde opskrifter på stort set alt. 

Kylling i karry

En af de klassiske retter, fra du var barn, der stadig holder, er selvfølgelig kylling i karry. Det er en virkelig simpel ret at tilberede, og den smager overraskende godt. Du kan servere den med ris til, eller blomkålsris, hvis du gerne vil gøre den mere sund, og du kan få dine børn til at spise det. 

Du har mulighed for at gøre retten yderligere sund ved at tilføje flere grøntsager til den for eksempel gulerødder og squash og ved at bruge fedtfattig smøreost eller erstatte osten med kokosmælk. Se en god opskrift på kylling i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry 

Kylling i karry

Tarteletter

Tarteletter er en anden klassiker, som mange husker, fra de var børn. De er dog oplagte at hive frem igen nu, hvor du selv har fået børn. Børn er nemlig vilde med de sprøde skaller, som du kan fylde med en række forskellige former for fyld. Du kan dermed sagtens gøre dem sundere, end de tarteletter, du husker, hvis det er det, du ønsker. 

Glaseret hamburgerryg

En tredje klassiker, som vi vil komme ind på her, er glaseret hamburgerryg. Det lyserøde kød med den søde skorpe er noget, der falder i mange børns smag, og skal I holde fest, vil det derfor være oplagt at tilberede sådan en. 

More articles