Husker du at tage dig lige kærligt af alle vinduerne i dit hjem?

27 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Da du skulle have udskiftet alle vinduerne i dit hus, så indså du, at der var nogle pulterkamre, hvor der sjældent var nogle mennesker oppe; der var mørkt og ikke isoleret, for I brugte dem bare til opbevaring: skulle man virkelig bruge krudt, penge og tid på at sætte et nyt vindue i sådan et rum?

Men du måtte sande, at det ville se skidt ud på ydersiden af huset, hvis man ikke udskiftede vinduet her også, for så ville det se skødesløst ud, som om man var nået halvvejs med et projekt og så havde givet op – eller man var for doven eller nærig til at anskaffe alle vinduer.

Og sådan vil man jo ikke blive set på, for man har råd til alle nye vinduer til ens hjem, og man kender trods alt ikke til andre huse udover faldefærdige og forladte rønner, hvor man ikke har sørget for alle vinduer.

Der er også de andre vinduer i huset, jo!

Men som du noterer dig, hvor mange vinduer du egentlig har i dit hjem, så du kan regne ud, hvad du skal bruge af penge på de vinduer, og cirka komme frem til, hvor længe det vil tage at udskifte dem, så ser du også nogle vinduer, der ikke vender ud til nogle mennesker.

Det er et vindue i gavlen, der næsten er dækket af for et hegn, og det vender heller ikke ud til en vej, så det er kun jer selv i huset, der ser det vindue, og det er alligevel ikke et område, hvor I kigger meget ud af vinduet – for det vender ud mod naboens hegn!

Skal man så også bruge penge på at udskifte dette?

Svaret er: ja, for det kan isolere bedre, og så vil det give et nyt syn på ens bolig, at man har udskiftet alle vinduer, så de ser pæne ud.

Flere Nyheder