Hvor mange og store glaspartier skal der være i dine franske døre?

21 marts 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Tidligere brugte man ikke den slags med at have glas i ens døre, for for det første var det dyrt at få lavet, så almindelige mennesker havde ikke råd til den slags, hvorfor det mest var dem, der var ved penge, som der havde glaspartier i deres døre.

Desuden boede man som regel udsatte steder, så man ikke ville have, at fjender kunne kigge ind eller hurtigt ødelægge ens døre ved at komme gennem via at smadre glasset, så man byggede de døre meget solide, så man havde nogle hårdføre nogle, der holdt stand.

Desuden gav det også større chance for, at kulden kunne sive ind, hvis man havde glas i ens dør, hvorfor man undlod at bruge den slags, for det kunne vitterligt betyde forskellen på liv eller død.

Sådan lever vi jo heldigvis ikke længere, så man kan sagtens bruge glas i ens døre, da man både har råd til det, og udviklingen er til det.

franske døre

Hvad skal du bruge af glas i dine franske døre

Glasset til ens franske døre kan så være alt fra en havedør, hvor der skal være lidt, man kan se igennem, men det kan også være en hoveddør, hvor man har materet glasset, så man ikke kan kigge direkte ind i huset fra vejen ved at skule gennem hoveddøren.

Nogle gange vil man jo ikke give til kende, at man er hjemme, så man højst har en dørspion til at kigge ud med, hvem der kigger forbi.

Men især indenfor kan man vælge mange glasmuligheder til ens franske døre, når man bruger den slags døre til at dele rum op med for eksempel.

Det mest velkendte er nok, når man har den øverste halvdel af den dør som glas, men der er mange andre muligheder for at vælge glasdele til ens franske døre.

Flere Nyheder