Hvor meget skal fototapet fylde?

26 april 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvor meget skal fototapet fylde?

Du ved vel godt, hvad fototapet er, ikke sandt?

Det er den type tapet, der har et motiv på sig, som kan være flere små motiver, der er sat sammen til en helhed; et enkelt stort motiv fra den ene ende til den anden eller bare nogle virkelig flotte mønstre, der vekselvirker med hinanden over afstand.

Hvis man for eksempel vil have et enkelt stort motiv til at passe til en væg, så skal denne måles op, og så skal der specialbestilles og laves, så det passer dertil.

Men hvis man ønsker et fototapet, hvor der er tale om et overlap af motiv, der delvist gentager sig og går igen, så kan man nøjes med at tilpasse det, så man ikke skære en hel figur over i halvt, så det ser forkert ud.

Har man at gøre med nogle mønstre, så kan man i og for sig måle og skære tapetet op derefter. Husk eventuelt at have lidt ekstra at løbe på i begge ender, så man altid kan skære til. Man kan trods alt ikke forlænge tapetet bagefter klipningen.

Dog er det ikke ensbetydende med, at man skal fylde hele væggen ud med fototapet, bare fordi man kan. Tankegangen dertil relaterer sig nok til, at man er så vant til, at almindeligt tapet og maling skal dække en hel væg fra side til side og top til bund.

Men du kan jo nøjes at dække dele af væggen med tapetet, hvor det måske ikke helt når til toppen eller ikke helt når til bunden. Det kan være et led i din vision med fototapetets brud og opsætning, hvordan det skal tage sig ud.

Omvendt kan du jo også sagtens sætte det op, så det ikke bare dækker hele væggen, men også hele rummet, så du får skabt en helt stemning i lokalet!

Mulighederne er mange.

Flere Nyheder