Tænker du på, om du har et problem med alkohol? Klik her og få svaret

18 May 2022 Kamilla Sonne

editorial

De fleste danskere har et forhold til alkohol. Det skyldes flere ting.

Først og fremmest er det et af de mest almindelige, udbredte og lettilgængelige rusmidler. Det gælder ikke kun i Danmark, men også i resten af verden, hvor næsten alle kulturer drikker alkohol.

Dertil kommer det, at der i Danmark er en stor og tung drukkultur. Det er sjældent, man ser et socialt arrangement, uden at der kommer øl, cider eller vin ind i billedet.

Derfor er det næsten alle danskere, der på et tidspunkt i deres liv kommer til at tænke på, at de drikker meget. Mange vil opleve, at de bliver fulde, får det dårligt eller generelt får drukket mere, end de egentlig vil.

Men hvornår har man et så problematisk forhold til alkohol, at det kræver professionel hjælp og behandling?

alkoholbehandling

Hvornår er man egentlig alkoholiker?

Det kan være svært at give ét enkelt svar på, hvornår man drikker for meget og er blevet alkoholiker.

Generelt bør man forsøge at begrænse sit indtag af alkohol, da det er skadeligt for både krop og sind – særligt når det indtages i store mængder eller over lang tid.

Hvornår man er alkoholiker, er svært at sige. Men et typisk tegn er den stærke trang til at drikke alkohol på alle tider af døgnet, som man kan have svært ved at ignorere.

Derfor siger man ofte, at hvis alkohol har første prioritet, og ønsket om at drikke går ud over andre ting i ens liv, så er man ved at være der, hvor man har behov for professionel behandling.

Kom i behandling med det samme

Hvis du føler, at du har et problem med alkohol, er du allerede kommet langt. Første skridt er nemlig at indse, at man har brug for hjælp.

Næste skridt er at komme i gang med behandlingen. Netop det kan du læse mere om inde på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

More articles