Tag billeder af dit yndlingsmotiv, og bliv endnu bedre

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Tag billeder af dit yndlingsmotiv, og bliv endnu bedre

At være fotograf er ikke ensbetydende med, at man kan tage gode billeder af hvad som helst. Ikke at være fotograf er heller ikke ensbetydende med, at man ikke kan tage billeder. Det handler om øvelse og erfaring.

Selvom du ikke er fotograf, kan du sagtens blive god til at tage billeder, og hvis du har én enkelt ting – fx natur, dyr, flyvemaskiner eller noget helt fjerde – du elsker at fotografere, så er der gode chancer for, at du bliver rigtig god til lige præcis dét. 

Det skriver Vi Elsker Kunst i denne artikel, der også forsøger at afdække, hvad fotografer foretrækker at tage billeder af – hvilket må siges at være mindst lige så svært som at finde den famøse nål i høstakken. 

Fokuser på én ting, og bliv ekspert

Fotografer er lige så forskellige som alle andre mennesker, og derfor lykkes det ikke artiklen at definere et yndlingsobjekt, der går igen hos alle. Til gengæld påpeger artiklen det samme, som overskriften i denne artikel: At du kan blive virkelig dygtig til din niche, hvis du bliver ved med at øve dig.

Det kan godt være, du ikke er uddannet fotograf, men det betyder ikke, at du ikke kan blive virkelig dygtig til at tage billeder af noget, du oprigtigt interesserer dig for. Ofte er det selve interessen – både for kameraet, men også for objektet – der gør dig dygtig. Har du en dyb interesse for et specifikt emne, ser du ofte flere detaljer, end en almindelig fotograf ville gøre, og hvis du bliver ved med at fotografere det samme igen og igen, så lærer du, hvad der skal til for at fange den helt rigtige vinkel og det helt rigtige lys.

Kort sagt kan man sige, at med billeder er det som med alt andet i denne verden; jo mere du øver dig, jo bedre bliver du.

Tjek også disse sider:

https://vielskerkunst.dk/
https://KunstForLivet.dk/
https://AltOmKunst.dk/
https://HvadKunst.dk/
https://ErDetKunst.dk/
https://BedsteKunst.dk/
https://NyesteKunst.dk/
https://GammeltKunst.dk/
https://kunst-kultur.dk/
https://Fresko.dk/
https://kunzt.dk/
https://kunstinspiration.dk/

Flere Nyheder