Ville du kunne klare dig i regnskoven?

18 July 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har måske set en masse eventyrfilm som lille, hvor en arkæolog eller rejsende af anden type er ude for at udforske regnskoven, hvor vedkommende med en machete og i knæhøjt buskads kæmper sig gennem denne ufremkommelige jungle for at finde dét, som han leder efter.

Det kan være en skat, et monument, en forsvunden person eller bare i et forsøg på at komme helskindet hjem.

Der dukker en masse farer op, og det slæng med oppakningen, vedkommende tog med, vil ikke rejse længere, fordi der bor onde ånder længere fremme, og ingen nogenlunde er vendt levende tilbage derfra.

Det er spændende TV, og man ville ønske, man selv kunne være der for at mærke regnskovens fugtighed og høre de mange junglelyde.

Men det er trods alt også bare fiktion.

regnskoven

Regnskoven er bestemt ikke for alle

Det kan så være senere i livet, at man har set en masse dokumentarer i forbindelse med tematikker over “red regnskoven”, som der dukker op nogle gange, hvor man ser kendte TV-personligheder, der rejser ud i forskellige afkroge af regnskoven.

Godt nok er det ægte TV, men man har også udvalgt de optagelser, som der skulle vises, og mon ikke at kamerafolkene med videre er taget hjem i en tryg lejr, efter de har skudt nogle optagelser – netop i udkanten af denne lejr?

Der er meget langt fra de fremstillinger af regnskoven, og så hvordan det egentlig er at være derude.

De færreste af os ville kunne klare bare en dag eller to i regnskoven, og vi ville skulle have hjælp med os, og vi skulle forberede og længe forinden, hvis vi skulle have den mindste chance for at klare os.

Man skal ikke spøge med regnskoven, og man skal have respekt for den, for det er ikke alle, der er kommet levende tilbage fra at besøge den.

 

More articles