Advokat og boligkøb – hvornår er det relevant?
Op mod 80% af alle boligkøbere vælger at få en advokat til at gennemgå handlen, men spørgsmålet er, hvornår det er en god idé at kontakte én; før, under eller efter købsaftalen er landet på bordet?
Som boligkøber kan det være svært at skabe overblik over de mange rådgivere, der skal på banen og ikke mindst over, hvornår det er en god idé at henvende sig hos en. Vi har talt med en advokat i Århus for at få en idé om, hvornår du med fordel kan inddrage boligadvokaten i dit boligkøb.
Svaret er ganske enkelt: Så tidligt som muligt.
Start processen hos din advokat
Det kan virke omsonst at kontakte en advokat, inden du har fundet den bolig, du gerne vil byde på. Og det er da heller ikke sådan, at du skal holde møder i tide og utide, før drømmehjemmet er ved hånden, men derfor kan det alligevel være en god idé at få en indledende snak med en boligadvokat, inden du sætter jagten ind – du kan nemlig få gode råd med på vejen.
Har du boligadvokaten ved din side under hele forløbet, risikerer du ikke at ende i juridiske problemer. Samtidig tilbyder mange advokater at hjælpe med at forhandle vilkår for købet, ligesom de naturligvis gennemgår handlen fra ende til anden, så du ikke løber ind i uforudsete udgifter, når handlen er afsluttet.
Husk advokatforbeholdet
Vælger du at underskrive en købsaftale, inden du har talt med en boligadvokat, er det helt essentielt, at du får indskrevet et såkaldt advokatforbehold i aftalen. Advokatforbeholdet er din mulighed for at komme ud af handlen, hvis det viser sig, at noget ikke er, som det skal være, når først advokaten begynder at kigge handlen efter i sømmene.
Du kan naturligvis komme ud af handlen uden en advokat også, men det koster dig i så fald 1% af købesummen.