Hjælp din ægtefælle til den rette alkoholbehandling

06 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du gift med en alkoholiker? Har misbruget opbygget sig og stået på over en længere periode – og er det ved at nå et niveau, hvor grænsen for din tålmodighed står til at blive overskredet? Og er du tæt på at forlade din alkoholiserede ægtefælle ud af ren desperation?

Så bør du give forholdet en sidste chance, og prøve at overbevise din ægtefælle om at det eneste rigtige er at lægge flasken på hylden for altid. Både for din skyld, for vedkommendes egen skyld – og for eventuelle børns skyld. På den måde vil du have gjort en vigtig indsats, og faktisk også din pligt som ægtefælle. Og så er det faktisk meget muligt, at jeres forhold kommer styrket ud på den anden side.

Hvordan overtaler jeg min ægtefælle til at gå i alkoholbehandling?

Det er selvfølgelig straks lettere sagt end gjort at overtale en misbruger til at gå i behandling. Langt de fleste misbrugere, som er fanget i en afhængighed af alkohol, stoffer eller receptpligtig medicin, vil have en stærk tendens til at benægte eksistensen af et problem.

Forstillelse og bedrag – ikke mindst selv bedrag – er vigtige elementer i afhængighedens og misbrugets anatomi. Samtidig vil man som misbruger typisk have en meget kort lunte, når det handler om ens personlige forhold. Og derfor skal du ikke blive overrasket, hvis din alkoholiserede ægtefælle reagerer med afvisning – og måske endda vrede – når du foreslår afvænning som en mulighed.

Få støtte til den svære konfrontation hos Behandlingscenter Stien

Det er således meget vigtigt, at du gennemfører konfrontationen på den rigtige måde. Samtidig er det en god idé, hvis der på forhånd er udarbejdet en klar plan for det videre forløb. Hos Behandlingscenter Stien kan du som pårørende til en alkoholiker på hjælp til begge dele. Du kan få mere information på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

 

More articles