Billigere og mere klimavenlig varme med en varmepumpe

02 juni 2019 Astrid Pedersen
Billigere og mere klimavenlig varme med en varmepumpe

Opvarmning af private hjem sker desværre ofte på bekostning af klimaet. Når du vælger at lade dit hus opvarme ved hjælp af varme fra et gammelt, udtjent fyr, som har en virkelig dårlig udnyttelse af det tilførte brændstof, går det hårdt ud over dit CO2 aftryk. Det samme gør sig gældende, når du benytter de dyre og ineffektive elektriske radiatorer, som måske er de værste syndere. Derfor bør du, hvis du er i besiddelse af en af de to oven for nævnte opvarmningsløsninger – og samtidig ønsker at gøre en indsats for klimaet – skifte til en energieffektiv og drift sikker varmepumpe.

Hvad kan jeg vinde ved at skifte til en varmepumpe?

Ud over det, at en varmepumpe er langt mere energi effektiv – det vil sige, udnytter den tilførte energi mere effektivt – end et gammelt, udtjent fyr eller en elradiator, er der også penge at spare ved at skifte til en luft til vand varmepumpe eller til en luft til luft varmepumpe. Med en af de to typer varmepumpe kan du se frem til at skære op imod firs procent af dine årlige udgifter til varme.

Er du for eksempel i besiddelse af et olie, gas eller pille fyr, som har set bedre dage, har du sikkert mange udgifter til reparation, rensning og vedligeholdelse af fyret – penge, du sparer ved at skifte til en luft til vand varmepumpe. Og samtidig sparer du penge på olie, da en luft til vand varmepumpe slet ikke bruger brændstof, men kan opvarme såvel brugsvand som cirkulationsvand på langt mere effektiv og besparende vis.

Med en luft til luft varmepumpe vil du også opleve næsten øjeblikkelige forbedringer – ikke blot i forhold til din pengepung, men også når det gælder dit indeklima. En luft til luft varmepumpe varmer ikke alene luften i din bolig op – den fungerer også som luftrenser, og som air condition om sommeren.

Du kan læse mere om varmepumper på gramenergi.dk

Flere Nyheder