Find din nye træningsmaskine i en crosstrainer test

21 september 2021 Astrid Pedersen

Drømmer du om at slippe for fitness centerets stress og jag, og ønsker du dig derfor et fitnessrum hjemme i privaten? Så er du sikkert i gang med at overveje indretningen.

Du bør holde denne så enkelt som mulig. Faktisk har du blot brug for en trænings bænk, et sæt håndvægte, nogle elastikker og straps – og så en god maskine til opvarmning og kredsløbs træning, som for eksempel en crosstrainer.

Hvad er fordelene ved en crosstrainer?

Der er faktisk rigtig mange fordele ved en crosstrainer – især hvis du leder efter en god fitness maskine til hjemmebrug. En crosstrainer kan nemlig bruges til såvel opvarmning som til daglig konditions træning og til cardio og cirkulations øvelser.

Måden, hvorpå en crosstrainer er bygget op, tilgodeser træning af alle kroppens større muskel grupper. Fodpedalernes ellipseformede bevægemønster mindsker belastningen på dine knæ og hofteled og reducerer risikoen for skader. Samtidig er netop denne bevægelse ekstra skånsom for ryggen samtidig med at korsettets muskler og balance evnen trænes.

Du bevæger både arme og ben på samme tid når du bruger din crosstrainer hvilket styrker blodgennemstrømningen og kroppens naturlige kredsløb. Du får hurtigt sved på panden, pulsen op, og vare i hele kroppen når du benytter en crosstrainer. Og derfor er en crosstrainer et overlegent fitness redskab når du skal udruste dit hjemlige fitnessrum.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Udvalget af fitness maskiner er vokset eksplosivt i takt med at det er blevet mere populært selv at indrette fitnessrum i boligen. Samtidig nærmer kvaliteten af crosstrainere til privat brug sig med hastige skridt dem man kan finde i fitness centrene – og det kan derfor være svært at vælge hvilken model man skal anskaffe.

Hos FitFact.dk kan du finde aktuelle tests og anmeldelser af de bedste crosstrainere på det danske marked. Klik ind på https://fitfact.dk/fitnessmaskiner/crosstrainer/crosstrainer/ og læs mere.

Flere Nyheder