Hvilket vaskemiddel skal du vælge?

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Hvilket vaskemiddel skal du vælge?

I disse tider, hvor miljøbevidsthed går forud for stort set alt, kan det være svært at handle ind af frygt for at købe noget forkert – og netop derfor er det rart at vide, hvilke mærker du skal gå efter. I dag tager vi et kig på vaskemiddel.

Du har garanteret indarbejdet en række indkøbsvaner, så du altid køber bananer fra den samme producent, det samme økologiske rugbrød som du plejer og selvfølgelig de tomater, der ikke er behandlet med pesticider osv. – men hvilke tanker har du gjort dig om dit vaskemiddel?

meshop.dk mener de, at mange af os glemmer at tjekke efter, om vaskemidlet er økologisk og/eller svanemærket, eller om det derimod er fyldt med kemikalier (læs eventuelt hele artiklen her: https://meshop.dk/vaelg-altid-det-rette-vaskemiddel-for-dit-toejs-skyld-og-dig-selv/) – og mon ikke artiklen har fat i noget?

Vaskemiddel: Det skal du gå efter

Der er fordele og ulemper ved alle former for vaskemiddel. Hvor pulvervaskemidlet er meget vaskeeffektivt overfor pletter fra tomatsovs, sennep og make-up, kan det flydende vaskemiddel bedre klare chokoladepletter og rødvinspletter. Og mens der ikke er konserveringsmidler i vaskemiddel på pulver, så er der det som regel i den flydende.

Så hvad skal du vælge?

Det er groft sagt et spørgsmål om smag og behag, når det kommer til valget mellem vaskemiddel i pulverformat, flydende eller som kapsler. Det, du i stedet skal tænke over, er, om der tilsat andre kemikalier, der kan være skadelige for huden, og ikke mindst om vaskemidlet er produceret miljøvenligt.

Som tommelfingerregel kan du med fordel kigge efter svanemærket og mærkningen fra Allergi Danmark, da du i så fald er sikker på, at det er forsvarligt at bruge vaskemidlet i forhold til kroppen og huden. Derudover handler det om miljøhensyn, og hvis du tager dig tid til at læse deklarationssedlen, kan du hurtigt finde ud af, om dit vaskemiddel er miljøvenligt eller ej – når først du har fundet et, som er, kan du købe det igen og igen.

Tjek også disse sider:

https://meshop.dk/
https://dkshops.dk/
https://shoppingnu.dk/
https://shopandbuy.dk/
https://minshopping.dk/
https://shopping-bloggen.dk/
https://Online-Shopping.dk/
https://ShoppingHome.dk/
https://HobbyShopping.dk/
https://ShoppingInspiration.dk/
https://shoppingagenten.dk/
https://ehandelsblog.dk/

Flere Nyheder