Kan det være en smart idé at have kørekortet liggende i ens bil?

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
Kan det være en smart idé at have kørekortet liggende i ens bil?

Hvornår er det lige, at man skal bruge kørekortet?

Man skal jo have det på sig, når man kører bil, selvom det jo ikke er kortet, der kører bilen for en selv, hvilket du måske endda har fået at vide, da du tog kørekort i Horsens af alle steder, med en god sjat jysk underfundig humor leveret imens.

Så hvorfor skulle man hele tiden bøvle med at huske at tage det med ud i bilen hver gang, man skal køre?

Nogle folk har jo kortet med sig i en pengepung sammen med mange andre kort, men mange moderne mennesker vil gerne have de kort adskilt, så man ikke mister alt fra sygesikringskort, betalingskort og kørekort, fordi man skulle tabe sin pung eller miste sin taske.

Derfor vælger nogle at huske at tage lige kørekortet med sig, når de skal ud af døren hver gang, for at køre bil.

Man kan jo risikere at blive stoppet, også bare i en rutinekontrol, så politiet skal kunne tjekke op på en, om man forseelser eller er blevet indkaldt til noget officielt, man skulle være dukket op til.

Skulle man så ikke kunne fremvise kørekortet, er det meget muligt, at man har et, men man kan risikere en bøde og få at vide, at man ikke kan køre videre, hvis der ikke er andre i bilen, der har et kørekort og kan køre bilen videre.

Så skal man hen at ringe efter hjælp og vente på at komme hjem.

Derfor kan man vel lige så kort smide det kørekort kronisk ude i bilen, så man ikke mister det. Hvem skulle finde på at stjæle det? Det er jo personligt, og der er ingen penge på det.

For det første kan man risikere at skulle køre en anden bil en anden gang, og så er det surt, hvis kørekortet ligger derhjemme i ens bil.

Skulle bilen også blive stjålet, så er kortet jo også væk for bestandig.

Flere Nyheder