Kan du få for meget protein?

10 marts 2020 Camilla Skøtt
Kan du få for meget protein?

Proteinpulver er en fast følgesvend for mange, der styrketræner, men kan du egentlig få for meget protein, og hvad er konsekvenserne, hvis det sker? Læs med, og bliv klogere på proteinpulveret.

Sportsbase faldt jeg forleden over denne artikel om proteinpulver, som satte gang i lidt tanker hos mig. For hvordan fungerer det helt præcis og vigtigere endnu: Kan man få for meget protein?

Generelt er undertegnede af den gammeldags holdning, at alting bør ske med måde, og dermed bør man heller aldrig overdrive – så naturligvis er jeg skeptisk overfor at indtage ekstra protein, og jeg satte mig for at finde ud af, om det er farligt eller ej.

Det er ikke proteinet, der er synderen

De generelle undersøgelser viser, at vi danskere får mere end rigeligt protein gennem vores kost, men at du – hvis du træner meget – gerne på supplere med ekstra kosttilskud. 

Du skal dog passe på med for mange proteiner af den årsag, at det kan medføre en nedsat nyrefunktion, men faktisk er det ikke den primære årsag til, at du skal holde igen med proteinrig mad; det er selve maden, der er synderen.

En proteinrig kost indbærer ofte meget kød, og et stor indtag af kød kan være dårligt for sundheden, fordi det indeholder meget mættet fedt – og mættet fedt mistænkes for at øge risikoen for hjertekarsygdomme, sukkersyge og mavetarmkræft. På samme måde kommer kødet ofte på grillen, og når overfladen bliver branket, indeholder stegeskorpen såkaldte stegemutagener, der også kan medføre mavetarmkræft.

Konklusionen må altså være den, at du roligt kan dykke nærmere ned i et bekendtskab med proteinpulver, hvis du vitterligt træner rigtig meget, mens du ikke skal kaste dig for voldsomt over jagten på bøffer og kødpålæg, men i stedet bør søge proteinet gennem madvarer som æg, bønner, kikærter og magert kød som kylling og kalkun.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

Flere Nyheder