Pas på hunden i alle slags situationer

07 december 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Når din hund først er blevet introduceret til et hundebur, og den har det godt med at tilbringe tid der, kan du finde det nyttigt at bruge buret under stressende begivenheder, såsom de høje lyde, der følger med storme og fyrværkeri for eksempel til nytårsaften.

For at forberede deres kæledyrskasse til en stressende begivenhed, skal du lægge deres yndlingslegetøj derind eller en lækker godbid og et stykke tøj, som har din duft på. Du kan også med fordel lægge deres tæpper eller sengetøj derind.

image

Et par dage i forvejen skal du opfordre din hund til at tilbringe korte perioder i deres bur, så når det bliver tid til at søge tilflugt under stormen eller fyrværkeri, så vil de med glæde gå derind og føle sig trygge.

Et hundebur hjælper på mange måder

Da hunde er flokdyr, er hunde naturligvis tilbøjelige til at finde ud af, hvem der er “alfa” i deres flok (hvem har ansvaret). Det er vigtigt at huske, at din hunds flok også inkluderer mennesker i husstanden, ikke kun andre hunde.

Afhængigt af hundens race og personlighed kan hver hund være meget dominerende, meget føjelig, eller et eller andet sted midt imellem.

Det er vigtigt at respektere din hundes flokrækkefølge ved at behandle alle ens. Det kan gøres ved at håndhæve konsistente regler og sørge for at fodre og give godbidder til alle dine hunde på samme tid, hvor det er muligt.

Det er også vigtigt for hver af dine hunde at lære, at det er ok for dem at tilbringe tid adskilt fra de andre hunde og mennesker i huset.

Hjælp dine hunde til at føle sig selvsikre

Det er vigtigt for dit kæledyrs velbefindende, at det lærer, at det er ok for dem at tilbringe tid adskilt fra de andre hunde og/eller mennesker i deres flok.

Ved at tildele hver hund tid til at tilbringe tid alene i en kasse med at lege med deres yndlingslegetøj eller spise særlige godbidder, lærer de gennem positiv forstærkning, at det at være alene er lige så sjovt som at være sammen med de andre hunde eller mennesker i deres flok.

Hvis du er klar på at give du hund et hyggeligt hundebur, kan du få inspiration hos billiga-hundburar.se

Flere Nyheder