Tag en gul sofa i en lidt anden kulør

02 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvornår er der tale om gul, og hvornår overgår man til, at der er tale om en anden farve?

For nogle mennesker er der meget længe tale om den samme type af farve, mens andre personer er gode til at inddele den samme type farve i andre underafdelinger.

Det kan sammenlignes med, at nogle individer er gode til at fininddele musikgenrer i undergenrer, mens andre smider det meste ind i en overkategori for nemhedens skyld.

Det kan man også gøre med gule sofaer som helhed, men når man så begynder at dykke ned i det, så åbenbarer der sig en hel verden af andre kulør af farven gul, som der gør det til en underfundig verden at vælge blandt flotte gule sofaer.

Derfor er det ikke bare lige til, hvis man bestiller en gul sofa til hjemmet, for man kan blive mødt med spørgsmålet: Hvor meget gul taler vi om?

Hvilken afart af gul skal din sofa være i?

Det kan blandt andet handle om, hvor lysende gul man skal have den sofa, da en gul sofa kan være meget pangfarvet i det, så den virkelig skriger frem med sin farve og gør sig tydeligt bemærket i et rum, mens andre gule typer er mere afdæmpede og matte i det, så de ikke gør sig bemærket på samme måde.

Så kan man også finde gule sofaer, hvor man kan diskutere, om de er overgået til at være en anden farve, eller man er på kanten til, at den gule farve er gået hen til en anden pallet i udvalget.

Det er blandt andet det, der er med til at gøre det spændende, når man skal vælge sig en gul sofa, for der er faktisk et større udvalg, end hvad man måske lige havde forestillet sig til at begynde med, da man begyndte at kigge efter sådan en.

Flere Nyheder