Var det noget med en luge over døren?

30 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan en luge over døren – hvoraf døren kan komme fra Klarvinduer.no – er bestemt ikke ment som en spøg, hvor man har den skjult, og så kan man kaste ting ud i hovedet på folk, der står og venter på at komme ind.

Der er mange, der har sådan en luge, og den kan være med en glasramme, og så kan den åbnes udad.

Det kan gøre, at man får lidt luft ind samt gennemtræk, men man skal bare holde øje med, at hvis man har noget skarpt lys på den anden side af den her luge, og man har den åben om aftenen, så er der nok insekter, der forsøger at komme ind.

Nogle gange er den luge så højt oppe, at man er nødt til at have en stang eller lignende, som man kan åbne den med, men ellers har man bare et håndtag, hvor man kan skubbe den op med, og det kan være udad eller indad, for det ville ikke fungere med at have den åbnende til siden.

døre

Flere og flere bruger sådan en luge til døren

Omvendt er den luge jo også meget praktisk at have, hvis man nu skal jage noget flyvende ud, som der er kommet ud, og hvis lugen er lille nok, så kan folk ikke komme ind, men man får stadig noget luft ind, uden man skal være bange for at have ens hoveddør stående åben.

Det er dog ikke for sent at få, hvis man har valgt en dør uden sådan en luge, for man kan eventuelt se, om det er muligt at få sådan en installeret over døren, så den ikke er en del af selve døren, men selve konstruktionen i huset.

Man behøver ikke have den permanent, for man kan også få den fjernet senere – og sat en anden ind igen.

Flere Nyheder