Beskyt dine børn med soltøj

Om du skal på ferie eller bliver hjemme i Danmark sommeren over, så er det vel uundgåeligt, at dine børn skal ud i solen. Med god grund – der er vel næppe noget bedre end at lege i solens varme. Men det er desværre ikke helt uden risici. Danmark er det land med flest forekomster af hudkræft pr. indbygger – og som det fremgår her, så er det et faktum, at solens farlige stråler er ansvarlig for 85% af alle hudkræfttilælde. I Danmark lever 100.000 med kræft i huden og hvert år får 9000 danskere kræft i huden. Så der er grund til at passe på.
Dertil kommer det kedelige faktum at Danmark netop har taget et stort skridt op ad rangstigen på listen over lande med største hyppighed af modermærkekræft, der også i høj grad er forårsaget af solens skadelige uv-stråler. Faktisk var vi sidste år nr. 7 på listen, men kom i 2010 op på en 4.plads.

h2>Hvert tredje barn solskoldes

I juni 2010 udkom TrygFondens og Kræftens Bekæmpelses solundersøgelse for 2009. Den viste desværre, at hvert 3. danske barn solskoldes! Det er alt for meget. Den største mængde solstråler modtager vi som børn – og en solskoldning er en risikofaktor i forhold til at udvikle modermærkekræft eller hudkræft. Derfor skal du passe på dine børn, når de er ude i solen.

Hvad kan man gøre?

Man bør altid holde de fire solråd for øje, men det er ikke altid at man kan kalde børn ind i skyggen under “siesta”. Og når man har sagt børn, så er der en anden udfordring: Solcreme. Solcreme er en rigtig god idé, men kombinationen børn og solcreme er ikke altid den nemmeste. Børn hader ganske simpelt solcreme og hvis det lykkes dig at få dem smurt ind over hele kroppen, ja så er så godt som det hele skyllet af, når de små poder igen kommer op fra bølgen blå.

Derfor er soltøj til børn en rigtig god idé. Tøjet er lavet, så det beskytter mod solens skadelige uv-stråler (faktisk beskytter det både mod UVA- og UVB- strålerne). En almindelig hvid bomulds t-shirt beskytter mod 10% af solens skadelige stråler, men soltøj beskytter mod hele 98% af solens skadelige stråler. Når børnene er i soltøj, kan du slappe af.

I Danmark er der rigtigt mange producenter, der har lavet soltøj til børn. Blandt de mere kendte kan nævnes Mala, Katvig og Småfolk. I 2011 kom producenten Danefæ også med en stribe soldragter til børn, så mon ikke vi kommer til at se rigtigt meget soltøj på de danske strande fremover?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *