Barnedåb – En stor fest med en del planlægning

For mange nybagte forældre er barnedåben en af de første større fester der bliver afholdt efter barnet er kommet til verden. Den forudgående tid har været stresset og en tid med mange nye ting og prøvelser. Alligevel vil mange gerne holde en god barnedåbsfest for at vise overfor familie og venner at man er ovenpå og kan klare at holde en stor fest. Samtidig er en barnedåb også en glædelig og hyggeligt begivenhed, så fordi man ikke sover så meget om natten er ikke en god nok grund til ikke at holde den. Læs mere Barnedåb – En stor fest med en del planlægning

METALDETEKTOR: Find fortiden – guide til Metaldetektorer

En fritidsinteresse med masser af motion og frisk luft, samt spænding og historisk indsigt er søgning med metaldetektor. Med en metaldetektor er det muligt at finde frem til gamle mønter, smykker og ting fra oldtiden, helt tilbage fra Bronzealderen som kom til Danmark cirka 1800 f.kr. Læs mere METALDETEKTOR: Find fortiden – guide til Metaldetektorer

MOTION: Guide til Motionssider på Nettet

Vil du gerne i form? Er der noget, der skal strammes op? Har du tit tænkt på, hvor meget du mon forbrænder på en løbetur? Alt dette kan du finde ud af på nogle af Danmarks utallige motionssider.

Læs mere MOTION: Guide til Motionssider på Nettet

BRUGTE BØGER – Sådan sparer du penge med brugte bøger

Brugte bøger - du kan spare mange penge Med internettets fremkomst har det aldrig været lettere at finde brugte bøger antikvarisk. Hvor man før måtte gennemlæse adskillige bogkataloger fra mange forskellige antikvariater eller bruge mange dage på at gennemlede de fysiske antikvariater efter de attråede bøger, kan man i dag med helt enkelte søgninger finde frem til de brugte bøger, man mangler.

Læs mere BRUGTE BØGER – Sådan sparer du penge med brugte bøger

PUSLESPIL – Hele Historien om Puslespil og hvordan du gør

Der findes tusindvis af forskellige puslespil. Puslespilpuslespil med alt fra 100 brikker til hele 24.000 brikker. De forskellige motiver på puslespillene varierer lige fra en østrigsk by i et smukt bjerglandskab til computeranimerede motiver og til intet motiv. Men hvordan gør man egentlig, når man sidder der med sit nye 1000 brikkers puslespil? Og hvad så når man er færdig med at lægge det? Kan man mon blive afhængig af puslespilslægning? Og hvem var det dog, der fik den skøre ide at skære et billede i stykker?

Læs mere PUSLESPIL – Hele Historien om Puslespil og hvordan du gør

BUKKEJAGT med Jagtriffel

D. 16. maj-15. juli er der bukkejagt med jagtriffel! Endelig er det blevet tid til bukkejagten igen. D. 16. maj starter sæsonen hvor det er tilladt at skyde råbukke med riffel. Mange jægere har sikkert allerede været ude og rekognisere terrænet. Bukkenes færd er noteret og utålmodigheden melder sig kraftigere og kraftigere. Her følger nogle nyttige informationer og gode råd, som kan være rare at have med sig når jagten går ind!

Læs mere BUKKEJAGT med Jagtriffel

JAGTTEGN

Jagttegn og hvordan man får det – guide og gode råd: Danmark skal man for at drive jagt, have et gyldigt jagttegn. Alle der er fyldt 16 år har mulighed for at få jagttegn. Det kræver dog at man består den obligatoriske jagtprøve. Inden man kan gå op til prøven skal man igennem et undervisningsforløb, hvor man lærer de ting, man skal vide for at bestå jagtprøven.

Læs mere JAGTTEGN

TILSÆTNINGSSTOFFER – Naturkosmetik

Giv din naturkosmetik særlige egenskaber med gode tilsætningsstoffer: Når du har prøvet at lave din første creme, sæbe eller shampo og er blevet bidt af processen, får du måske lyst til at lave naturkosmetik, som har specielle egenskaber. Og så kommer tilsætningstofferne ind i billedet.

Læs mere TILSÆTNINGSSTOFFER – Naturkosmetik

NATURMEDICIN – Hjemmeapoteket

Fra naturkosmetik bruger vi denne naturmedicin: Når man arbejder med naturkosmetik og bliver opmærksom på de forskellige ingrediensers egenskaber, får man et særligt forhold til nogle af råvarerne. Jeg har en lille håndfuld, som vi altid har i husholdningen, og som familien opfatter som en naturlig del af førstehjælpskassen som naturmedicin:

Læs mere NATURMEDICIN – Hjemmeapoteket

SÆBE – Håndlavet Sæbe!

Glycerinsæbe opskrift til håndlavet sæbe: Du kan naturligvis lave din egen sæbe helt fra grunden. Læs om det her: Sæbesydning. Men det kræver, at du arbejder med stærke baser og processen er langsommelig. Hvis du vil lave dejlige, hjemmelavede sæber på en sjov og ufarlig måde, er det glycerinsæbe, du skal arbejde med.

Læs mere SÆBE – Håndlavet Sæbe!

SÆBESYDERI – Opskrift på Sæbesydning!

Sæbesydning opskrift: Hjemmelavet sæbe med sæbesyderi

Betegnelsen “hjemmelavet sæbe” dækker over to ting: Der kan enten være tale om sæbe, lavet fra grunden eller – mere almindeligt – fabikation af færdigfremstillet glycerinsæbe, som smeltes og tilsættes diverse farve og indholdsstoffer. Denne side handler om rigtig sæbesyderi, du kan læse om glycerinsæbe her: Glycerinsæbe

Læs mere SÆBESYDERI – Opskrift på Sæbesydning!

AKVAREL – Om AKAVARELMALERI

Introduktion til akvarelmaleri – find inspiration til din nye hobby akvarel maleri: Akvarel er en dejlig måde at udtrykke sig på, og det er ikke så svært at få imponerende resultater. Her på siden finder du inspiration og tips til, hvordan du får gode oplevelser og smukke resultater med akvarel og pensel og papir – akvarel maleri.

Læs mere AKVAREL – Om AKAVARELMALERI