Kunstnere som Maler Akvarel!

Akvarel er ikke blot for amatører og hobbyfolk – også store kunstnere maler akvarel. Næsten alle store kunstnere har også på et tidspunkt eksperimenteret med det våde og transperente udtryk fra akvarel.

Her er nogle eksempler:


I Politiken kunne man f.eks. læse om et kunsttyveri i millionklassen, hvor tyvene blandt andet havde stjålet akvarellen “Blå Kjole”, som Edward Munch malede i 1915. Læs artiklen og se billedet her.


I 1980’erne udemærkede den danske kunstner og kunstmaler Ole Kortzau (f. 1939, København) sig selv, ved at male smuk akvarel med udgangspunktet i det danske landskab. Man husker billeder af blomster, cykler, piger, vinduer – det hele indhyldet i et smukt, ærkedansk sommersolskin, som virkelig talte til den brede befolkning og som blev trykt på alt fra plakater og gardiner til krus og turistsouvenirs. Læs om ham hér.


Også værker af plakatkunstneren Walasse Ting hænger næsten overalt. Hun er blandt andre ting kendt for i glade farver at præsentere os for papegøjer, katte, kinesiske piger og meget andet. Se et udvalg af hendes værker hér.


Den fantastiske franske kunstner Rodin har også brugt masser af vand og akvarelfarve, og han har ofte kombineret det med andre materialer og teknikker og dermed skabt nogle helt fantastisk unikke udtryk. Se f.eks. Rodinmuseets hjemmeside hér.

Links til vores artikler om akvarel:

2 tanker om “Kunstnere som Maler Akvarel!”

 1. Jeg søger en kunstner som signerer sig som A B
  der (Måske Bor8eller har boet) i Nærheden af Fredericia)
  Har 12stk. 60X 40cm fine akvareler Men ved ikke noget om kunstneren
  venligst FRIDA Stoffer

 2. Hej Frida

  Desværre er der alvorligt mange akvarelkunstnere af forskellig kunstnerisk tyngde.
  Prøv at spørge hos en lokal antikvitetshandler.
  Du kan også lave en lille artikel til den lokale avis om, hvor du har billederne fra, og at du gerne vil finde kunstneren – det kan sagtens tænkes, at de vil tage historien op.

  HET

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *