SPARETIPS: Spar penge med elspareskinne og meget andet

Spar penge på ting du ikke tænker over i din hverdag med disse sparetips. Læs med her, og se hvordan du kan spare sammen til en lille ferie, kun ved at ændre dine dårlige vaner en smule!

Okay, måske lyder det mere glamourøst at tjene penge, frem for at spare dem, men husk på dette regnestykke: For hver krone du sparer, skal du tjene to: resten forsvinder i skat. Du tænker måske også over, om det der gør livet værd at leve, skal spares væk. Men nej! Mange af de ting du bruger unødige penge på i dagligdagen har ikke den mindste værdi for dig; de er bare dårlige vaner du har knyttet hen af vejen.
Spar penge på el

Er dit elselskab det billigste? Dyr el er ikke bedre, og således er der ingen kvalitetsforskel. Søg på internettet efter forskellige selskaber, og find det der passer bedst på dig. Spar penge på din elregning. Det tager ikke lang tid, og i så fald er det en god timeløn!

Et andet sparetips til el: Når du forlader et rum, så sluk for lys, computer, og alt hvad du ellers kan finde på at lade stå tændt. Der er jo ingen der har nytte af hverken computeren og lyset, og hverken miljøet eller pengepungen har godt af det. Husk og slukke!

Apparater på standby. I stedet for blot at slukke for fjernsynet på fjernbetjeningen, så sluk på kontakten. Når du skal på ferie, og huset skal stå tomt, så tag lige en runde og få slukket for alt unødvendigt. Du kan spare 10 % af dit årlige elforbrug ved at slukke for apparater på standby. Der er heller ingen grund til at fyre for gråspurvene, så varmeapparater skal der også slukkes eller skrues ned for.

Køb en elspareskinne til din computer og dit fjernsyn. En elspareskinne er en stikdåse, der selv sørger for at slukke for alle de ting der er koblet til din computer/fjernsyn, (dvd, højtalere, printer osv) hver gang du slukker for computeren/fjernsynet.

Spar penge ved næste gang du skal have en ny computer, at overveje at købe en bærbar. De er meget mindre energiforbrugende, er mere handy, og kan det samme som en stationær. Det samme gælder i øvrigt fladskærms tv´er.

Er dine køleskabe og frysere energivenlige? Gamle hvidevarer bruger ofte meget elektricitet, og det kan i visse tilfælde betale sig at skifte til en ny. Gå alle dine hvidevarer igennem. Når du køber nyt, kan du se hvor energivenligt produktet er, da der på frysere og køleskabe er et A+ eller A++ mærke. På Elsparefondens hjemmeside kan du beregne hvor du kan spare ved at skifte ud.

Elpærer bruger cirka 400 % mere energi end a-pærer. Med 10 elpærer i huset kan der spares ca. 700 kr om året ved at lade dem skifte ud med a-pærer. Undgå i øvrigt også halogenpærer. De er meget energikrævende, og bør kun bruges til spotlys.

Sparetips til huset

Mange husstande har i dag stadig cirkulationspumpe, og der kan spares et par hundrede kroner om året ved at skifte til elsparepumpe (A-pumpe). Det koster omkring 3000 kroner at få skiftet den ud, men på sigt kan det betale sig; også for miljøet.

Blandt andre sparetips til huset er at få tættet døre, vinduer, elinstallationer og gulvpaneler. Det er ikke ret dyrt, og der kan spares op til 100 kr. om året. Hvis det er muligt, så få efterisoleret huset. Det er ikke billigt, men man kan spare mange penge ved det, og det hæver og salgsværdien.

Og så sparetips til vand: Hvis der ikke er ret meget opvask, så vask enten op i hånden eller vent til opvaskemaskinen er fyldt. Når du vasker tallerkner og bestik i håndvasken, så fyld en skål eller balje op med vand og hold derefter lukket for vandet. Brug børsten i stedet for det rindende vand! Ligeså når du vasker grøntsager eller andet af.

Når du vasker tøj, så husk på at en almindelig vaskemaskine eller tørretumbler bruger for ca. 5 kr pr. gang. Vent til maskinen er fuld, og tør tøjet på et tørrestativ. Husk i øvrigt at vaske tøjet ved 30 grader i stedet for 40 grader.

Når du børster tænder, eller på anden måde bruger en vask, så sluk for vandet mens du børster, og tænd kun for at skylle. Der løber 16 liter i minuttet fra en løbende vandhane. Det samme gælder i øvrigt når du vasker hår under et brusebad. Det er penge lige i kloaken!

Tag brusebad i stedet for karbad. Alt efter hvor længe du står under bruseren, kan du spare mange liter vand i forhold til et karbad. minutter før en ret er færdig, og lad den bage færdig ved eftervarmen.

Overvej at få et toilet, hvor du kan regulere lille skyl/stort skyl. I langt de fleste tilfælde er der ikke brug for stort skyl, og det er derfor spild af penge. Tjek i øvrigt også om toilettet løber. Det kan blive meget dyrt i vandforbrug, ofte et merforbrug af 100 kvm. vand om året.

Hvis der skal opvarmes små portioner mad, så benyt mikroovn i stedet for kogeplade eller ovn. En ovn bruger meget energi, og skal derfor udnyttes bedst muligt. Varm flere retter i den ad gangen (kan kun bruges ved varmluftovn) og udnyt eftervarmen bedst muligt. Sluk evt. 5-10

Hvis du følger disse råd, skulle der gerne være råd til en lille ferie eller et par restaurantsbesøg! Og som en ekstra bonus kan du gøre det med en god smag i munden, mens du tænker på hvordan du har gavnet miljøet!

Her på siden er der mange andre gode råd til hvordan man kan spare penge på flybilletter, forsikringer, lån, osv. Det er en god idé at følge med i disse indlæg, hvor der kan være en skilling eller to at spare. En krone sparet er en krone tjent!

Er der nogle læsere der har gode forslag til spareråd, eller som gerne vil have et råd, så skriv en kommentar nedenunder, så skal jeg nok svare så godt jeg kan!

6 tanker om “SPARETIPS: Spar penge med elspareskinne og meget andet”

 1. Du kan virkelig spare penge i det lange løb, hvis du udskifter sine halogenspots med LED-pærer. LED pærerne har en levetid på 100.000 timer, mens halogen kun er på 2.000 timer.
  Lysfarve og styrke er det samme som i en 35 W halogen.
  Selvom købsprisen er dyrere, går der ikke lang tid, før de har tjent sig ind.
  En god beskrivelse af LED’s fordele findes på http://www.aaplus.dk

 2. Tak for alle de gode tips !

  Her kommer så mit:

  Spar penge på brugte byggematerialer !

  Ved at genbruge i stedet for at købe nye byggematerialer gavner du også miljøet da der spares ressourcer som ellers ville være blevet brugt på fremstilling af nye materialer og samtidig reduceres byggeaffaldsmængden.

  Hvis du skal i gang med et byggeprojekt så tjek det ud på: http://www.genbyg.dk

 3. Nu kommer jeg selv fra et hus hvor der var begrænset mængde varmt vand ad gangen, så har altid været bevidst om at spare på det!
  Når du går i bad, så åben kun for hanen når du skal skylle dig! Sluk når du sæber dig ind! På denne måde bruger du kun ca et par minutters vand ad gangen og det anbefalede minutters bad hvis man skal spare er 5minutters bad, dvs den tid du har åbnet for vandet. Brug varmere vand hvis du syens det er for koldt at stå uden vand mens du sæber dig ind, så holder følelsen og varmem længere!

 4. Spar penge på toilettet! Ved at investere i 3/6 liters toilet med skyl kan der spares tusindvis af liter vand hvert år i en familie på 4.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *